Акционерите на Facebook не успяха да свалят Марк Зукърбърг

1
1550

Социалната мрежа все по-често е критикувана за безотговорното отношение към данните на потребителите и за разпространяването на токсично съдържание. Критиците на Facebook твърдят, че най-добрият начин за започване на обновяване е замяната на ръководителя на борда на директорите. Но Марк Зукърбърг съвсем не възнамерява да се отказва от властта.

Годишното събрания на акционерите приключи без изненади. Въпреки критиките, основателят на Facebook Марк Зукърбърг съхрани поста на ръководител на компанията и запази пълната власт над нея.

Business Insider съобщи, че част от акционерите е потърсила от Зукърбърг отговорност за разпространението на дезинформация и токсично съдържание в социалната мрежа. Критиците го призоваха да напусне поста ръководител на борда на директорите и да се откаже от контролния пакет акции.

34 годишният милиардер отхвърли всички обвинения. Той заяви, че социалните проблеми като регулирането на политическата агитация и неприкосновеността на личния живот, трябва да се решават от правителството, а не от част от акционерите на една комерсиална компания.

Опитите на тази група акционери да убедят другите ръководители на Facebook да свалят Зукърбърг не срещнаха разбиране. Отклонен бе и списъка с осем предложения, които трябваше да ограничат властта на борда на директорите. Това съвсем не е неочаквано, понеже благодарения на контролния пакет акции Зук има най-много гласове на събранието.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
иБаси
иБаси

Проблема не е във фейсбоклука, а в идиотите които все още го използват.