fbpx
5 C
София

Акционерите на Five9 са се противопоставили на сливането на компанията със Zoom

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Въпреки предложените 15 милиарда долара, акционерите на облачната софтуерна компания Five9 се противопоставиха на сливането на бизнеса със Zoom Video Communications Inc., която притежава софтуер за видеоконференции.

Както заявиха представителите на Five9, сделката не получи необходимия брой гласове на акционерите, така че предполагаемите участници в сделката се отказаха от нея по взаимно съгласие. Изпълнителният директор на Zoom Ерик Юан заяви, че компанията очаква с нетърпение партньорство с Five9. Той обаче подчерта, че Zoom ще продължи да се фокусира върху увеличаване на стойността за акционерите и клиентите на бизнеса.

Неотдавна приложението Zoom се превърна в основен двигател на успеха при масовия глобален преход на служителите от много компании към дистанционна работа през най-острия период. Компанията стана публична едва през 2019 г., но съвсем наскоро пазарната й стойност се е увеличила повече от три пъти. Днес компанията е на стойност над 80 милиарда долара.

Потенциалната сделка с Five9, обявена това лято, може да бъде най-голямото сливане в кратката история на компанията. След това тя се надяваше да получи достъп до пазара на контакт-центрове, оценен на десетки милиарди долари.

Американските власти се намесиха. Миналата седмица Team Telecom, който включва представители на няколко министерства и ведомства, започна оценка на възможното сливане на компаниите. Според писмото на Министерството на правосъдието на САЩ, групата трябва да гарантира, че сделката „не представлява риск за националната сигурност или интересите на правоприлагащите органи“.

Все още не е известно каква роля са изиграли американските власти в срива на сделката – преди това Zoom често е обвиняван, че има връзки с китайските власти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини