Акционерите на компанията са изразили желание да премахнат двойната структура на акциите на Facebook, която според тях дава твърде голяма сила на Марк Зукърбърг и екипа му от мениджъри.
Основните Facebook инвеститори, които заедно притежават 3 милиарда долара в акции на компанията, ще се опитат отхвърлят нейния съосновател Марк Зукърбърг от поста председател на борда и ще го лишат от власт в компанията, съобщават от Business Insider.

Нарастващото недоволство сред акционерите във Facebook се отнася до начина, по който съоснователят на социалния медиен гигант управлява социалната мрежа. Според тях реакция на всички проблеми, с които компанията се е сблъсквала напоследък, не се е случила, защото корпоративната структура на компанията прави Зукърбърг неприкосновен в ролята на изпълнителен директор и председател на борда.

Според тях, не е имало толкова вътрешно брожение и емоции от 2012 г. насам, когато компанията направи своето IPO.

„Имаме притеснения относно структурата на борда, която компанията не изглежда готова да реформира. Това може да доведе до рискове – репутационни, регулаторни и други“, казва Скот Стрингер, който управлява около 895 млн. Facebook акции чрез градски пенсионни фондове.

Той и останалите бунтовници искат да заместят Марк Зукърбърг с независим изпълнителен директор.

Главният изпълнителен директор на Facebook наскоро беше помолен да предостави информация относно обработката на информацията на частни потребители в резултат на медийните доклади за скандала.

През март Facebook се изправи пред публична криза, тъй като личните данни на около 50 милиона потребители бяха събрани от консултантската фирма Cambridge Analytica без разрешение от тях чрез специално приложение. Информацията се използваше, за да помогне за насочването на политическата реклама. В началото на април Facebook изчисли броя на засегнатите потребители на около 87 милиона.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
barokyПламенМиндиотов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Миндиотов
Миндиотов

Вие наистина сте вече по зле и от жълт сайт… Поне четете каквото прекарвате през някакви автоматични преводачи.

vvv

Според тях реакция на всички проблеми, с които компанията се е сблъсквала напоследък, не се е случила, …

^^^

Нелепо. Аз спирам да ви чета.

Пламен
Пламен

Аз го разбирам като реакцията не се е случила, но проблемите са.

Пламен
Пламен

Горкия Марк! Дано чете Калдата, че да знае какво му готвят.

baroky
baroky

Това момченце Цукербурго, не мое раздели сено на 2 магарета та управлявал fb боохохохохохх
PR момченце, което идва и си отива с едно щракване