fbpx
14.8 C
София

Алгоритмите на Facebook ще разпознават пияните потребители

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Facebook работи по нов софтуер, който е в състояние автоматично да разпознава пияните хора и да блокира фотографиите с потребители, които според алгоритъма, не са подходящи за публикуване. Предвидена е възможност, на следващия ден, потребителите да могат да деблокират тези изображение и все пак да ги публикуват.

Естествено, за реализирането на тази идея се използва изкуствен интелект, който може да различава пияните трезвите хора. Със създаването на тази система са е заел известният специалист от университета в Ню Йорк Ян Лекун (Yann LeCun), който оглавява лабораторията по изкуствен интелект на Facebook (Facebook Artificial Intelligence Research lab, FAIR).

Самата система се обучава чрез стандартни и познати методи за обучение на невронни мрежи – голяма база данни с фотографии и изображения, в които хора отбелязват трезвите и пияните хора, а системата постепенно извежда основните признаци, по които може да бъде класифицирана всяка една фотография. Вече е постигнато разпознаването на и идентифицирането на подобни хора във фотографиите, но засега се ползват и предишни фотографии на индивидите, на които потребителите гарантирано са трезви.

В дългосрочна перспектива Facebook възнамерява да създаде нещо като „цифров помощник“. Лекун счита, че алгоритъмът може да се използва и с технологията за виртуална реалност Oculus VR, която Facebook неотдавна закупи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини