fbpx
7.1 C
София

Алтерко Роботикс представи най-новите си смарт продукти за автоматизация на дома във Франкфурт

Най-четени

Компанията е един от участниците в най-голямото световно изложение за осветление и строителни услуги Light + Building 2018

IoT компанията Алтерко Роботикс представи премиерно своята обновена линия от продукти за автоматизация на дома и офиса Shelly във Франкфурт. Компанията е един от изложителите на най-големия световен панаир за осветление и строителство Light + Building, който се провежда в момента в немския град (18 – 23 март 2018 г.).

 

Пред над 250 000 посетители от Европа и целия свят Алтерко Роботикс демонстрира Shelly – първото Wi-Fi реле в света, управляващо едновременно 4 ел. вериги, и Shelly 2 – най-малкото двуканално Wi-Fi реле на пазара. Компанията представи и най-новите си смарт попълнения: Shelly Smoke – иновативнен Wi-Fi сензор за дим и температура, и Shelly RGBW и Shelly 2LED – интелигентни контролери за LED осветление.

 

Линията Shelly се допълва от Shelly Bulb – умна крушка в 16 млн. цвята, Shelly Plug – смарт контакт, Shelly EYE – 3G / Wi-Fi смарт камера с вградена батерия и слот за SIM и SD карта памет, която предава качествено изображение дори при пълен мрак, и Shelly Sense – Wi-Fi умен мултисензор и универсално дистанционно за управление на инфраред устройства от разстояние. Всички те също могат да бъдат видени на щанда на компанията във Франкфурт.

 

„Щастливи сме да вземем участие в изложението Light + Building наред с всички големи иноватори в сферата на строителството и осветлението. В основата на всичко, което правим, стои желанието ни да създаваме уникални разработки, които отговарят на международните стандарти, и едновременно с това не просто да следваме световните тенденции, а и да ги задаваме. Нашите смарт продукти за дома и офиса от линията Shelly са живото доказателство за това. Те могат да задоволят изискванията, както за енергоспестяване, така и за сигурност, като същевременно дават възможности за индивидуален дизайн и високо ниво на комфорт“ – заяви изпълнителният директор на Алтерко Роботикс Димитър Димитров.

 

Shelly – умни помощници за всеки дом и офис

Продуктите Shelly правят възможна пълната автоматизация на дома и офиса. Където и да се намира, чрез тях потребителят може да осъществява безжичен дистанционен контрол върху електрическите си уреди през смартфон или компютър. Необходими са само интернет и безплатното мобилно приложение Shelly Cloud.

Продуктовата линия Shelly към момента включва осем вида устройства:

Умната крушка Shelly Bulb консумира само 6W, може да свети в 16 млн. цвята по избор на потребителя, а управлението й става лесно – през смартфон. Умната крушка може да се включва и изключва сама в определени часове, както и да следва залеза и изгрева на слънцето. 

Умният контакт Shelly Plug отново се управлява от мобилен телефон и показва в реално време консумираната енергия чрез безплатно мобилно приложение. Чрез Shelly Plug може да се включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи сам след определено зададено време.

Shelly 4Prо e първото Wi-Fi реле в света по своите възможности, което е пригодено за вграждане директно в електрическото табло. С него може да се управляват едновременно 4 вериги по 2.4 kW. Релето има и екран, на който може да се види консумацията на ток в реално време.

Shelly 2 е най-малкото двуканално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия. То е толкова малко, че се събира в конзолата зад ключа за осветление или контакта на стената. Веднага след монтажа то дава възможност да се управляват две вериги по 8 ампера (1.5 kW) всяка. Shelly 2 има и още една уникална функция – то може да управлява всяка гаражна врата, щора, перде и всякакви електрически мотори.

Shelly EYE е изцяло безжична смарт камера, която позволява на потребителите да наблюдават всичко, което се случва в дома или офиса, чрез специално мобилно приложение. Благодарение на вградената и прецизна технология продуктът изпраща известие и HD видео до вашия смартфон веднага щом отчете движение, като така осигурява 24/7 контрол над случващото се в жилището ви дори при пълен мрак. Клиповете се запазват безплатно в Cloud за 168 ч. Камерата е с 3G модем, батерия и слот за SD карта памет. Това, заедно с нейния компактен дизайн, я отличава от конкурентите на пазара.

Shelly Sense е умен сензор, който прецизно отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на смартфона ви, като така ще сте винаги информирани и ще имате възможност да управлявате микро средата в дома си заедно с останалите продукти от линията Shelly.

Shelly RGBW и Shelly 2LED са интелигентни контролери за LED осветление, с които можете да контролирате светлината директно от мобилно устройство без допълнителни разходи. А Shelly Smoke e иновативен Wi-Fi сензор за дим и температура, с превантивни функции срещу пожар и наводнение.

Посетителите на изложението във Франкфурт ще имат шанса лично да изпробват всички смарт устройства на щанда на Алтерко Роботикс в зала 9, щанд Е83. Te ще имат ексклузивната възможност да присъстват и на невероятно светлинно шоу.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини