Алтерко Роботикс пусна в продажба аксесоари за умен дом

1
108

Продуктовата серия Shelly ще сложи край на една от най-разпространените потребителски тревоги: „Дали изключих ютията?! 

Алтерко Роботикс стартира продажбата на Shelly – умни устройства за автоматизация на дома. Продуктовата серия е налична онлайн и включва основно два вида устройства: умна крушка и смарт контакт.

Умната крушка Shelly Bulb консумира само 6W, може да свети в 16 милиона цвята по избор на потребителя, а управлението й става лесно – през смартфон. Умният контакт Shelly Plug (или по-точно преходник за контакт) отново се управлява от мобилен телефон и показва в реално време консумираната енергия чрез безплатно мобилно приложение. Чрез Shelly Plug може да се включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи сам след определено зададено време.

„Вече няма опасност да забравите ютията включена – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – Можете да изключите Shelly Plug, в който сте включили ютията, от мобилния си телефон независимо къде се намирате или  да му зададете да се изключи сам 30 минути, след като го включите.“

Умна, цветна, енергоспестяваша крушка

Shelly Bulb е смарт крушка с цокъл E27 и за да бъде използвана, трябва просто да я завиете на мястото на старата. Тя консумира само 6W и както всички други Shelly устройства се управлява от мобилния телефон на потребителя. Той може да избира между 16 милиона цвята светлина в безплатното мобилно приложение Shelly Cloud.

„Всички устройства Shelly използват домашната Wi-Fi мрежа, за да бъдат управлявани. Няма нужда от закупуване на никакви допълнителни контролери или инвестиция в оборудване“ – пояснява Димитър Димитров.

Умната крушка може да се включва и изключва сама в определени часове, както и да следва залеза и изгрева на слънцето по седмичен график. Може да се използва и за симулиране на присъствие в дома, когато няма никого. 

Умен контакт и спокойствие 

Shelly Plug е изключително интелигентно устройство. Управлява се от мобилен телефон и дава в реално време консумираната енергия с точност над 99%. Чрез него може да включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи сам след определено зададено времe и също като крушката поддържа седмичен график по час и според часовете на залез и изгрев на слънцето.

„С Shelly Plug можете да пестите електроенергия, вече няма нужда да оставяте радиатора или климатика включени през деня, когато ви няма и да ги включвате, когато се приберете. Свържете ги през умния контакт и вече може да ги управлявате независимо къде сте през безплатното мобилно приложение Shelly Cloud“ – добавя изпълнителният директор на Алтерко Роботикс.

Още Shelly продукти 

Гамата от умни устройства Shelly се допълва и от още две, които са за вграждане директно в електрическата инсталация.

Shelly 4Prо e първото Wi-Fi реле в света по своите възможности, което е пригодено за вграждане директно в електрическото табло. С него може да се управляват едновременно 4 вериги по 2.4 kW. Релето има и екран, на който може да се види консумацията на ток в реално време.

Shelly 2 спечели още при създаването си редица награди и златен медал на Пловдивския панаир. Това е най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия. То е толкова малко, че се събира в конзолата зад ключа за осветление или контакта на стената. Веднага след монтажа то дава възможност да се управляват две вериги по 8 ампера (1.5 kW) всяка. Релето, както всички други продукти Shelly, поддържа фунционалностите за седмична програма, работа според залез и изгрев, автоматично включване и изключване след определени времеви интервали, зададени от потребителя.

Shelly 2 има и още една уникална функция – то може да управлява всяка гаражна врата, щора, перде и всякакви електрически мотори. „Само за няколко минути можете да направите вашата гаражна врата умна с възможност да я управлявате през мобилния си телефон. По този начин тя ще се отвори сама, когато приближите до дома си, а ако я забравите отворена, ще се затвори в указания от вас час“ – обясни Димитър Димитров.

И това не е всичко. Освен за потребителите, от Алтерко Роботикс са помислили и за ентусиасти и професионалисти. Всички устройства Shelly предлагат API, чрез което ако някой желае да ги вгражда в собствена система и да създаде собствена апликация, може да го направи.

„Повечето потребители сега се притесняват за сигурността – дали някой няма да им хакне устройствата и да управлява дома им, но с Shelly това е изключително трудно и даже невъзможно. Устройствата Shelly използват специални криптиращи протоколи и SSL комуникация“ – каза Димитров.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Един Такъв
Един Такъв

И няма никакъв линк към Алтерковците?!