Американец е прекарал във виртуална реалност 25 часа и започнал да я бърка с реалния живот

2
33
Американецът Дерек Вестерман е поставил световен рекорд за продължителност на престоя във виртуална реалност. Той е успял да живее в изкуственото пространство 25 часа и две минути. Рекордът е бил създаден на 7 април, а клипа с хрониката на експеримента се е появил на 4 май, съобщава The Daily Mail.

“Много хора вече са прекарали куп часове във виртуалността. Но конкретен рекорд на Гинес все още няма, а аз искам да го създам”, заявява Вестерман в началото на експеримента. За да се установи рекорд той е използвал шлема HTC Vive и играта Tilt Brush: в нея на потребителя се предлага да рисува, използвайки околното пространство, като платно.

Още след първите 30 минути обаче при Вестерман са е появил проблем.

“С бавното изминаване на времето ставаше много скучно. Страшно е, когато ти стане ужасно скучно след първия половин час” — отбелязва той.

Но после американецът решил да се съсредоточи върху създаването на виртуални изображения.

На 17-тия час от експеримента, мъжът повърнал, а четири часа преди края той започнал нечленоразделно да мърмори “Аз не знам къде съм. Така, добре, малко бълнувам” — е казвал той на останалите около него.

Въпреки това, Вестерман е свалил очилата едва след 25 часа и по този начин е поставил нов световен рекорд. Американецът признал, че първоначално му се е сторило, че е в реалния свят, но не излизал от играта.

През целия експеримент, Вестермана е хранен от неговите помощници.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Американец е прекарал във виртуална реалност 25 часа и започнал да я бърка с реалния живот"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка