Американската армия снабдява войниците си с джобни разузнавателни дронове

7
1014

Армията на САЩ одобри поръчка с обща цена $39 милиона за закупуването на дронове разузнавачи, които могат да се поберат в джобовете на войниците. Военните дронове се произвеждат от компанията FLIR Systems и имат формата на миниатюрни вертолети. FLIR Systems се занимава предимно с разработването на военни системи за наблюдение, навигация и нощно виждане. Войниците ги пускат над бойното поле, за да получат смъртоносно преимущество по време на военните операции.

Размерът на дроновете Black Hornet е 16,5 сантиметра при тегло 33 грама. Всеки дрон може да извършва полети с дължина до 2 км със скорост до 21,5 км/ч. Зарядът на техните акумулаторни батерии е достатъчен за 25 минути полет. FLIR допълва, че Black Hornet може да работи при температури -10°C до 43°C и издържа пориви на вятъра до 37 км/ч.

Военните дронове Black Hornet могат да правят снимки с HD резолюция и да стриймват видео в реално време. Данните са криптирани с помощта на AES 256 алгоритъма.

Първата партида дронове Black Hornet е предоставена на американските войници в рамките на програмата Soldier Borne Sensor (SBS). Компанията производител сподели: „С помощта на камерата, поставена на безпилотния летателен апарат, войниците могат да виждат цялата бойна обстановка около себе си в реално време„.

В началото на 2019 година FLIR е доставила над 8000 дронове Black Hornet на целия свят. Френските военни закупиха Black Hornet на сума $89 милиона.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
favrСизаКапиталистЧервен тролPrasko1 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
А джобни памперси поръчаха ли?
А джобни памперси поръчаха ли?

Щото както стана ясно от инцидента с „Доналд Кук“, една трета от американската армия подава рапорти за уволнение след първия случай, в който видят над главите си руски самолет.

Сиза
Сиза

Тая тъпотия не се ли изтърка вече? Не е забавно, измислете нещо друго.

favr
favr

доста забавно е всъщност… пък и не е да си го е измислил някой…

Prasko1
Prasko1

И нови джобни трифазни вибратори

Червен трол
Червен трол

А рапортите ти ли им ги прие в деловодството или някой твой другар на „Позитано“?
И между другото какво стана с Армата-та?

Сиза
Сиза

Зажигала!

Капиталист
Капиталист

Смейте се на другите армии, но нашата е най-смачканата в цяла Европа, за жалост.