Американската армия снабдява войниците си с джобни разузнавателни дронове

7
1094

Армията на САЩ одобри поръчка с обща цена $39 милиона за закупуването на дронове разузнавачи, които могат да се поберат в джобовете на войниците. Военните дронове се произвеждат от компанията FLIR Systems и имат формата на миниатюрни вертолети. FLIR Systems се занимава предимно с разработването на военни системи за наблюдение, навигация и нощно виждане. Войниците ги пускат над бойното поле, за да получат смъртоносно преимущество по време на военните операции.

Размерът на дроновете Black Hornet е 16,5 сантиметра при тегло 33 грама. Всеки дрон може да извършва полети с дължина до 2 км със скорост до 21,5 км/ч. Зарядът на техните акумулаторни батерии е достатъчен за 25 минути полет. FLIR допълва, че Black Hornet може да работи при температури -10°C до 43°C и издържа пориви на вятъра до 37 км/ч.

Военните дронове Black Hornet могат да правят снимки с HD резолюция и да стриймват видео в реално време. Данните са криптирани с помощта на AES 256 алгоритъма.

Първата партида дронове Black Hornet е предоставена на американските войници в рамките на програмата Soldier Borne Sensor (SBS). Компанията производител сподели: „С помощта на камерата, поставена на безпилотния летателен апарат, войниците могат да виждат цялата бойна обстановка около себе си в реално време„.

В началото на 2019 година FLIR е доставила над 8000 дронове Black Hornet на целия свят. Френските военни закупиха Black Hornet на сума $89 милиона.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари