Командването на въоръжените сили на САЩ ще преценява необходимостта от наземни бойни роботи и определя възможните сценарии за тяхното използване.

Първите прототипи на наземните роботи с опционално отдалечено управление са планирани да бъдат създадени до края на 2019 година. Военните специалисти ще започнат своите тестове през 2020 година.

Армията на САЩ има нужда от малки бойни машини, с много по-малки размери от, например бойния танк M1 Abrams. Освен това, тези бойни машини трябва да бъдат леки. Един от начините да се направи бронираната техника по-малка и по-лека, без да се губи нейната огнева мощ, е нейната роботизация. В този случай не се налага да се заделя пространство за екипажа, системи за пречистване на въздуха и други подобни.

Към днешен ден, с разработването на нови роботизирани наземни бойни машини се занимават няколко големи американски компании, включително и частни, без държавни помощи и дотации. Според предварителния план, след тестовете, военните ще представят своите предложение за усъвършенстването на бойните машини. Предвижда се усъвършенстваните прототипи да са готови за военни тестове през 2022 година. Заключителните тестове ще бъдат извършени през 2024 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари