Американската полиция е против приложението Waze

1
108

Американската полиция изисква блокиране на приложението Waze, което в реално време показва на екраните на мобилните устройства местоположението на полицаите и катаджиите.

Мобилното навигационно приложение Waze е предназначено за оценка на пътната ситуация в реално време, непрекъснато получава информация за пътни произшествия, задръствания, пътните условия и други, като на базата на тази информация предлага оптимални маршрути.

Потребителите започнаха да използват Waze и за друго. Масово се отбелязват данни за постове на пътната полиция, автомобили-радари и камери за засичане скоростта на движение. Тези данни се появяват на картата във вид на фигурка на полицай и успешно заменят краткотрайното светване с фаровете и другите подобни начини за предупреждение.

Полицията счита, че публикуването на подобни данни в реално време, понижава ефективността от тяхната работа и е възможно да възникнат опасни ситуации за самите полицаи.

Представители на американската полиция призоваха Google да изключи функцията за следене и отбелязване местоположението на пътните полицаи от приложението Waze, и са на мнение, че за получаването на тази информация е необходимо съдебно разрешение.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
nbsstr Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nbsstr
nbsstr

Колко иронично! Потребителите ползват това приложение за да избягват полицията, а то записва всичките им данни за това къде са били и какво са правили, за да може полицията да открие тях при евентуален интерес :yanim: