fbpx
-3.9 C
София

Американска компания бе глобена за незаконно извеждане на сателити в орбита

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Стартъпът Swarm Technologies стана първата в света компания, глобена за незаконно извеждане на сателити в околоземна орбита. Това не е единственото нарушение, допуснато от Swarm. Федералната Комисия по комуникациите реши да накаже компанията, основана от бивши специалисти на Google и Apple, със сумата от $900 000.

През месец януари 2018 година Swarm изведе в космоса четири сателита от планираните 100. Сателитите SpaceBEE бяха изведени в околоземна орбита от индийска ракета носител. Но след изстрелването стана ясно, че компанията не е получила разрешение от FCC, която регулира честотите за комуникация с космическите апарати. Освен това, възникнаха съмнения, че сателитите са твърде малки за проследяване и могат да навредят на другите космически системи в околоземна орбита.

И още, Swarm цяла седмица незаконно е използвала комуникационните центрове в Джорджия и нелегално е правила изпитания на метеорологичните сонди и на другото оборудване. Всички тези операции трябва да се извършват след разрешение от страна на FCC, но „космическият стартъп“ не ги е получил.

The Verge съобщи, че за наказание компанията трябва да заплати глобата и сега е длъжна три години предварително да уведомява за извеждането на свои сателити в орбита.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини