Американските астронавти ще използват очила за допълнена реалност

0
394

Очилата за допълнена реалност постепенно изместват хартиените инструкции и по този начин се постига осезателна икономия на ресурси и средства. В космоса се постигат и други цели – не е необходимо използването на тежки хартиени томове, а и интерактивното търсене в инструкциите е по-бързо и по-удобно, което е важно за космическите мисии.

Bloomberg съобщи, че NASA ще оборудва своите астронавти със специални смарт-очила, които ще показват чертежи и инструкции на космонавтите, като същевременно и двете им ръце остават свободни. Очилата за допълнена реалност се произвеждат от компанията Osterhout Design Group и са оборудвани с два висококачествени екрана. Използват се чиповете Qualcomm Snapdragon 805, налични са още външна камера, Wi-Fi и Bluetooth модули. Устройствата работят под управлението на специална версия на операционната система Android. Според производителя, новите смарт-очила могат да правят същото, каквото може един таблет.

В момента новите очила се тестват в специални басейни, имитиращи безтегловност, а след това ще започнат тестовете в орбита. Практиката показва, че астронавтите вместо да търсят информация, предпочитат да питат центъра за управление на полетите. Но при бъдещите космически мисии закъснението на сигнала ще бъде голямо и новите интелигентни очила ще са особено полезни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари