fbpx
20.9 C
София

Американските банки създадоха новата криптовалута USDF и осъществиха първата транзакция

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Преди седмица пет американски банки сформираха консорциум с цел създаване и издаване на новата криптовалута – стейбълкойна USDF. А преди един ден бе осъществена първата транзакция с новия цифров токен.

Консорциумът е създаден от пет американски банки (New York Community Bank, NBH Bank, FirstBank, Sterling National Bank и Synovus Bank) с подкрепата на Figure Technologies и JAM FINTOP. Стейбълкойнът е пряко обвързан с националната валута на САЩ в съотношение 1:1, т.е. стойността на USDF е 1 долар.

Активът се базира върху публичния блокчейн на Provenance, който е създаден от организацията Provenance Blockchain Foundation специално за сферата на финансовите онлайн услуги. Първата цифрова монета USDF бе емитирана от NBH Bank. Нейният получател един от клиентите на New York Community Bank.

През месец ноември миналата година работна група по финансовите пазари към президента на САЩ призова възможно най-скоро да започнат строги регулаторни действия по отношение на стейбълкойните. Членовете на тази работна група бяха силно обезпокоени от недостатъчното обезпечение на стейбълкойните и непрозрачността на активите и резервите. Групата предложи само осигурени депозитарни институции да могат да емитират стабилни цифрови монети.

Да напомним, че стейбълкойнът е криптовалута, която се опитва да предложи ценова стабилност и е обезпечена от реално съществуващ резервен актив.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини