Американските власти извикаха Зукърбърг на разговор относно криптовалутата Libra

5
794

Анонсът и обявените възможности на криптовалутата Libra на Facebook предизвика сериозно безпокойство на властите. Ръководителят на комитета на Камарата на представителите по финансовите въпроси Максин Уотърс помоли Зукърбърг да спре проекта Libra, да даде показания за всички детайли на тази инициатива и да се въздържи от каквито и да било действия по въвеждането на Libra преди американските власти да са дали одобрението си. А финансовият министър на Франция призова за затягане на криптовалутните регулации.

Facebook заяви, че първите разплащания в рамките на проекта Libra ще бъдат осъществени още в началото на 2020 година. Но законодателите и властите толкова много не харесаха тази идея, че Максин Уотърс помоли Facebook да спре проекта.

„Обявявайки плановете си за внедряването на своя криптовалута Facebook продължава своята безпрепятствена експанзия и все повече прониква в живота на потребителите“ – заяви Уотърс. „Като вземем предвид предишните проблеми на тази компания, аз поисках от Facebook да наложи мораториум на каквито и да било действия върху тази криптовалута докато Конгресът и регулаторните органи не проучат въпроса и не предприемат съответните действия“

Своето най-дълбоко възмущение изрази и финансовият министър на Франция Брюно Льо Мер, който заяви, че въобще не може да има разговори криптовалутата на Facebook да замени традиционната. Навярно френските власти ще положат всички усилия, за да не може Libra да получи признание в Стария свят.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Марко
Марко

Какво рептилско личице има само, сладур 🙂

Alt Right World Wide
Alt Right World Wide

Теорията за рептилите е дезинформационна кампания, която се продава по книжарниците най-отпред и носи огромни печалби на книги в стил Холивуд. Реалните конспирации са по теми, които са забранени да се обсъждат по закон и реалните автори са тези, които се преследват от закона за това, което пишат и говорят. Фейсбук е машина за пари, използваща лични данни, но причината държавните власти да го привикват е защото тази система заплашва съществуването на традиционната финансова система и може да доведе до революция в начина по който хората се разплащат помежду си. Ако държавата няма контрол над финансите чрез централната банка, то… Виж още »

Разум
Разум

Май забравяш, че тази „валута“ е централизирана и CIA много лесно могат да направят каквото си поискат с нея.

Alt Right World Wide
Alt Right World Wide

Отвори сайта на прехваления CIA и виж колко стари елемента има. Това е просто структура за сигурност, на която и се отдава прекалено много значение заради филмите, силни са толкова колкото хората са си въобразили. Нормално е най-богатата държава към момента да има силна структура за сигурност, но когато държавата няма контрол върху финансите и не може да си я съфинансира, то и структурата за сигурност ще има проблеми. Да не мислиш, че там не работят нормални хора, на които им е ясно, че корупцията в самата система е проблем? Няма сила, която да промени тенденциите, дори проектът на Фейсбук… Виж още »

Efix
Efix

Криптовалутите са новите „мамонтовки“ …