Военно въздушните сили на САЩ провеждат твърде необичайни учения в района на Скалистите планини. Специализираните 26-та и 527-ма ескадрили на SAS (Space Aggressor Squadron) се учат да се противопоставят на космически заплахи.

Висшите военни на Пентагона предполагат, че към днешен ден съществува съвсем реална заплаха от страна на космическите държави, като например Руската Федерация и Китайската Народна Република, като не се изключва сценарии на посегателство срещу свободата и независимостта на американските жители от страна на високо развити извънземни цивилизации.

Всъщност, специалните войски се учат да извършват военни маневри без използването на космически спътници и GPS навигация. Причината за това е, че военното ръководство на САЩ най-сериозно е обезпокоено от съществуването на специализирани китайски и руски системи, специално създадени за извеждане от строя на космическите апарати, от които е зависима американската отбранителна система.

По време на тези учения американските военнослужещи се обучават да използват освен компютърни системи, и обикновени карти и компаси за ориентиране в непозната местност и атаки срещу космически макети.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
14 Автори на коментарите
И.П.ТалевsuperuserАнонименГруйоtcha Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Заглавието е формулирано като от жълта медия. Вие не сте такава медия, нали, Калдата?

пенчо
пенчо

бе молете се да няма инвазия, човечеството няма никакъв шанс за победа … освен ако не бъде подкрепено от друга цивилизация извънземни

аз се моля да има...
аз се моля да има...

Който и да дойде, със сигурност ще ни управлява по-добре от днешните рептили…

888
888

и атаки срещу космически макети.

888
888

и компаси

Като доиде чинията компаса се върти като побъркан.

stormofblood
stormofblood

Най-интересното от статията, разбира се са коментарите хахаха.

Stiff Jobs
Stiff Jobs

Посредствен филм. Стария ставаше, ама двойката са я претупали.

Kaлин
Kaлин

Нерде учение без спътникова навигация, нерде извънземна инвазия?!

Anonymal
Anonymal

Възнамерявах да не отварям статията, но после си казах „Трябва да прочета коментарите“.

Бай Нео
Бай Нео

АХахахахаа. муахахахахаха, пхахахахахахаха
Нееее, това е върха на тъпотията… тия яко са в холивудска мания!
Изтерщели войнолюбци, като господарите им от Израел… които управляват и Холивуд де, ама то е друга тема.

Марин
Марин

От извънземи…. до карти и компаси. Накрая ще се окаже, че е обикновено учение в планините. 😀

Анонимен
Анонимен

Хах, цивилизация имаща технологично ниво да пътува между звездите, идва на Земята с евентуално агресивни намерения и срещу нея се изправят великите кравари, които не могат сами да вдигнат самолета. Нали само един от извънземните трябва да кихне, за да отвее цялото краварско стадо, със все целият континент, на който те пасат.

Sten
Sten

В коментара има някаква логика, но това означава ли, че Вие специално в такава ситуация направо ще „свалите гащите“?
Иначе някои хора са помислили по-задълбочено върху текста. Съответно някои хора в Голямата петоъгълна къща са се сетили, че не е хубаво да се изхвърлят добрите стари карти – след като поне китайците вече имат противоспътникови оръжия…

Анонимен
Анонимен

Не, не бих си свалял бельото, а вместо да си хабя ресурсите да разходвам някакви количества въоръжения и на инат да произвеждам нови на същото технологично ниво, с някакви дребни фейслифти…Бих значително по-сериозно инвестирал директно в повишаване качеството на образованието и в чистите и приложни науки, с които да се изведе човечеството на по-високо от сегашното технологично ниво. След това вече, конструирането на значително по-мощни отбранителни и нападателни оръжейни системи, ще е значително по-евтино и, най-вече, ще стане наистина възможно.