Американските социални мрежи блокираха акаунтите на Доналд Тръмп

17
3183

На 7 януари 2021 година Twitter обяви, че блокира акаунта на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп. Социалната мрежа поиска Тръмп да изтрие последните си две публикации. Единствено в този случай акаунтът ще бъде отключен, но след 12 часа.

Компанията Twitter заяви, след това е трябвало да се направи, понеже такива са правилата на онлайн услугата, както и на фона на продължаващата критична ситуация във Вашингтон. Там хора на Тръмп щурмуваха Капитолия, а във Вашингтон бе въведен полицейски час. Части на Националната гвардия от съседния щат Вирджиния са изпратени във Вашингтон заедно с 200 щатски военни, след като целият наличен състав на гвардейците в окръг Колумбия бе вдигнат на крак. Части за бързо реагиране и щатски военни изпрати и съседният Мериленд по нареждане на губернатора на щата.

Малко по-късно Twitter допълни, че ако Тръмп не изпълни исканията на социалната мрежа, то неговият акаунт ще бъде блокиран за по-продължително време.

Интересно е, че и социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube моментално изтриха няколкото последни видеа, в които Тръмп държи реч, и на фона на възникналия безпорядък заявява за некоректното преброяване на гласовете по време на изборите.

Акаунтът на Тръмп в социалната мрежа Facebook бе блокиран за едно денонощие, като според някои коментари тази забрана да бъде оставена завинаги.

Малко по-късно Instagram също съобщи, че блокира акаунта на Доналд Тръмп за 24 часа.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари