13.9 C
София

Американските GPS станции на територията на Русия ще бъдат изключвани от 31-ви май

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Американските GPS станции в Русия ще бъдат изключени и демонтирани. За това предупреди вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин. Това ще стане, ако Москва до 31-ви май тази година не получи отговор на въпроса за инсталирането на ГЛОНАСС станции в САЩ.

Ако няма отговор от американска страна, то работата на американските станции за спътниковата навигационна система ще бъда спряна в рамките на три месеца. И ако и тогава няма диалог, от 31-ви август тази година ще започне демонтажа на американските GPS станции. Това решение е вече одобрено от премиера на Русия Дмитрий Медведев.

Рогозин подчерта, че работата на тези устройства няма отношение към битовите сигнали за потребителските навигационни системи и касаят само предаването на данни към сеизмичните служби на Военното министерство на САЩ.

Дмитрий Рогозин поясни, че тези станции са поставени през 1990-те години около Северния морски път. Вицепремиерът се безпокои от присъствието на тези станции на руска територия и че не е известно точно за какво служат. Рогозин каза още, че спирането на тези станции ще усетят само професионалните американски военни.

За пръв път за спиране работата на GPS-станциите на територията на Русия бе заявено в средата на месец май тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини