Американският бизнес защити Huawei пред Тръмп

5
762

Неотдавна президентът на САЩ Доналд Тръмп уведоми ръководителите на няколко от най-големите американски компании, че неговата администрация ще вземе своевременни решения, за това, дали да позволи на американските компании да продължат да продават хардуер, софтуер и технологии на китайския технологичен гигант Huawei.

В понеделник следобед Тръмп се срещна с топ-мениджърите на Google, Cisco, Intel, Qualcomm, Micron, Broadcom и Western Digital, за да обсъдят ограниченията срещу Huawei и президентът да обмисли следващите си решения и стъпки. Едновременно с това американските медии отбелязаха, че натискът срещу най-големия в света производител на телекомуникационни продукти осезателно е намалял след срещата на американския и китайския президенти.

Срещата стана, когато американските технологични компании, включително производителите на полупроводникови продукти настояха администрацията на Тръмп да изпълни обещанието си и да намали търговските ограничения за продажби на чипове и технологии на Huawei, които бяха наложени тази година поради опасения за националната сигурност на САЩ.

А днес научихме, че Тръмп се е съгласил с молбата на американските IT корпорации и неговата администрация е започнала да издава лицензи на различните компании за работа с китайския производител Huawei.

Всички технологични компании на САЩ изразиха задоволството си, благодарността си за срещата и за взетите стратегически решения.

Да си припомним, че в Тръмп в стремежа си да върне американския капитал обратно в страната започна да въвежда големи мита на стоките, произведени на територията на Китай. Първите мита бяха въведени за вноса на алуминий и стомана. В отговор Пекин премахна отстъпките и намалените тарифи за някои американски стоки. Последваха нови мита от страна на САЩ, на които Китай отговори със същото. Но от разразилата се търговска война силно пострада Huawei, който бе включен в черния списък на САЩ.

Но сега всичко изглежда започва да се променя и можем да очакваме по-различно развитие на тези събития.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Тръмп:“Клякам, клякам, клякам оп, седнах.“.

Efix
Efix

Ха-ха-ха …. Глобализацията изигра лоша шега на американските ТНК

AxOx
AxOx

Значи големите риби си оправиха далаверите, а малките и средни бизнеси да умират, защото за тях лизензи няма да се издадът. Аз всъщност харесвам тази война, защото накара света да се размърда и да стане малко по-независим … всичко е от САЩ – ОС, лизенции, процесори и т.н…. мързеливите страни така и не се бръкнаха да инвестират и сега няма на къде, та го направиха. Нека направят ОС за телефон, а също и за десктоп компютри (може и Линукс най-накрая да го избутат нагоре, защото ОЕМ производителите бяха обвързани с Майкрософт да не поддържат Линукс). Това е единственната причина заради… Виж още »

пипи
пипи

Я виж ти, как бизнесмените защитиха нац.сигурност. За какво им е армия тогава??

Efix
Efix

Армията им е частна и е на петролните бизнесмени …