Kia Motors America (KMA), американското подразделение на корейската автомобилна компания Kia Motors Corporation е станало жертва на рансъмуер атака, съобщава Bleeping Computer. Изданието предава, че вида на заплахата, с която е атакувана мрежата на компанията е DoppelPaymer, като престъпниците искат $20 милиона, за да представят декриптиращия ключ за заключените данни и да не публикуват в Интернет откраднатата от системите информация. Корейската компания ръководи близо 800 автодилъра в САЩ, които продават превозни средства, произведени в Уест Пойнт, Вирджиния.

Новината за рансъмуер атаката идва скоро след като Bleeping съобщиха, че Kia Motors America е пострадала от срив на мрежата си за територията на САЩ, който е засегнал телефонните централи на компанията, приложенията UVO Links, разплащателните им системи, вътрешните сайтове и основния портал.

Bleeping са получили достъп до бележката с искане на откуп, изпратена на компанията от киберпрестъпниците. В нея се твърди, че хакерите са ударили мрежата на Hyundai Motor America, компанията-майка на KMA, но според медията, компанията не изглежда да е засегната по някакъв начин от кибератака. На отделна страница в мрежата на Tor е публикувана друга бележка с искане за откуп, отправен към Hyundai.

Не е известно обема и степента на чувствителност, която хакерите са откраднали от KIA, но според Bleeping, с оглед на услугите, пострадали от атаката, то има вероятност да са засегнати една голяма част от сървърите на компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари