Американският телекомуникационен гигант AT&T може скоро да отказва интернет услуги от всякакъв вид на потребители, които многократно са уличавани в интернет пиратство.

Ако даден клиент натрупа определен брой предупреждения – засега девет – че сваля незаконно съдържание онлайн, той ще бъде отрязан изцяло от световната компютърна мрежа. AT&T възнамерява да наложи първите наказания на поне дузина потребители до броени дни.

Това ще е важна крачка за оператора и доставчик на интернет, който от миналата година има собствени правила за борба с пиратството, след като опитът на индустрията да създаде доброволна рамка за справяне с проблема в лицето на Copyright Alert System се провали.

„Когато предупрежденията и опитите да обясним на клиентите, че това което правят, е погрешно, се провалят, остава само да спрем изцяло достъпа до интернет“, казва компанията.

При прилагането на крайната мярка тя ще ползва сигнали, подадени от НПО-та и носители на авторски права, които са установили споделянето и свалянето на защитено съдържание. С това AT&T ще стане първият американски оператор, който спира изцяло интернет достъпа на „хроничните“ пирати.

По данни на Sandvine от октомври 2018 г., торент трафикът в САЩ е на второ място в света по увеличение.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
8 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
NikoДай България!Лелееее!МакДа България Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мeтоди Даmяноf
Мeтоди Даmяноf

caщницитe изпepĸaxa ………. Зaтoвa нaлaгaт пo cвeтa cвoитe /бeз/цeннocти, зaщoтo ce пpипoзнaвaт ĸaтo пoвeчe oт xopa, a ĸoлĸo мaлĸo знaят зa ceбe cи, чe нe ca ..

Надблюдател
Надблюдател

В филма „Войната на Чарли …“ и става дума за Афганистан и СССР войната:
Чарли казва немога да дам оръжие на афганците защото са мусюлмани а съм избран от евреи.
А оня на телефона го пита: Е колко евреи има в твоя район (Чарли е конгресмен т.е. народен представител) а Чарли казва:
Еми 7 евреи са ме избрали.
В една държава контролирана от евреи освен еврейски принципи – т.е. алчност друго няма как.
В България който го направи ще си загуби клиентите и ще спре да е доставчик на каквото и да е.

Мак
Мак

Ако си автор друга песен ще пееш, маргинализиран трол. В Германия такива като тебе след третата глоба и се отказват да крадат.

quake
quake

@Mak, същината на акта, който се готви е грозна и няма да е в услуга на никой.
AT&T се готвят да спрат кранчето на ползващите технилогия за P2P, какъвто е торента по дефиниция. Не можеш и не трябва да класифицираш като „пират“, човек който използва P2P технологии, само защото това е основен канал на пиратите, нали?
А иначе знам много добре, от първа ръка, както се казва как седят нещата в Германия. За авторите – и съм съгласен и не съвсем. Там проблема в мнооого обширен и надали ще имаме времето (и желанието) да го развием тук.

Мак
Мак

Аз съм автор и водя битки постоянно, защото някой маргинал е решил, че може да мине тънко и така ми убива мотивацията да правя нещо ново.

Цените падат с конкуренция на пазара, те така или иначе паднаха неимоверно – Спорифай, Епъл Мюзик, Ютюб видео, SetApp.

Ако убиеш митивацията на автора, убиваш конкуренцията, продукта и обричаш потребителя на малък избор и високи цени за спазващите закона.

Никой не инвестира в страна, която не се спазва авторското право. Ше в ползва само като работилница за нискоквалифициран труд.

Аз не искам такава държава. Ако искаш държава без закони, отиди в Сомалия.

Лелееее!
Лелееее!

Щом и професионалните тролове поведоха битка за защита на авторските си права – положението си е ‘6ало мЯУката!

Бахти
Бахти

Във ФАЩ вече няма – „Net neutrality“ да го духат бедните там, начело с клоуна който си избраха за президент.

Да България
Да България

Провери в коя година е приет Нет Неутралити, преди да говориш и кой го приема и защо.

Клоуна начело е най-великия националист след германеца с мустачките и показва пример, който ти няма да постигнеш и с милиарди години в сегашните си обороти. Огледай кочината около себе си.

Да България
Да България

Клоуна направи САЩ да имат най-ниската безработица от 60-те досега, помогна на бизнеса да качи за първо път заплатите, финансовия пазар отлита рекордни печалби, с американската икономика никога преди не е имала такъв подем като степен. Тръмп свали най-много процентно регулации от цялата американска история.

Клоунът си ти, мистър анонимен Българин, който и една баница не си продал.

Дай България!
Дай България!

Изразът „американска икономика“ е оксиморон! 😉 В държава, в която половината население продава на другата половина китайски стоки, а втората половина смята данъците, таксите, застраховките, осигуровките, кредитите и лихвите на първата половина, такова нещо като „икономика“ не съществува!

Niko
Niko

The worst internet no speed. They can’t stop torrents and they hitting the sample customers AT&T worst internet. The Warner company was fastest and good speed they destroy this company.They need stope YouTube, Microsoft faster P2P and adders company’s and nobody using internet