Американски политик предложи промяна на орбита на Луната като решение на проблемите с климата

2
1164

Американският конгресмен Луи Гомерт предложи необичаен подход за справяне с изменението на климата по време на неотдавнашно изслушване: по някакъв начин да променим орбитата на Луната, за да променим времето тук долу на Земята.

Гомерт, твърд противник на мерките срещу изменението на климата, разпита заместник-началника на заместник-шефа на екологичната служба Дженифър Еберлиен по време на изслушване пред комисията по природни ресурси, според NBC News. И както вероятно се досещате, неговото запитване не е сериозно, но ироничната насмешка, показва недобросъвестните опити на някои американски политици да дерайлират плановете за строго законодателство за опазване на климата.

Гомерт е категоричен в мнението си, че дейността на човечеството не е отговорна за промяната в околната среда, поради което той е решил този път да обвини естествените промени в лунната орбита, за да ги използва като изкупителна жертва и оправдание да не се въведе никакво законодателство за опазване на планетата и екологичните ресурси.

„Бях уведомен от непосредствения минал директор на НАСА, че сте установили, че орбитата на Луната се променя леко, както и орбитата на Земята около Слънцето. Знаем, че има значителна слънчева активност. И така, има ли нещо, което Националната служба по горите или друга институция може да направи, за да промени хода на лунната орбита или на земната орбита около слънцето? Очевидно това би имало дълбоки последици върху нашия климат.“, казва Гомерт, позовавайки се на Джим Бриденстин, който като бивш директор на НАСА, открито се придържаше към мнението, че изменението на климата не е причинено от човешката дейност.

НАСА излезе с изявление, в което развенчава твърденията на американския представител:

„Миналите климатични промени, предизвикани от малки вариации в положението на Земята спрямо Слънцето, известни като орбитални или цикли на Миланкович, се случват в продължение на десетки хиляди години“, каза агенцията. „Тези орбитални цикли не произвеждат промените, които наблюдаваме в нашите сателитни и наземни климатични записи, включително бързо затопляне и високите нива на CO2, които са безпрецедентни от милиони години.“

 

„Научните доказателства показват, че човешката дейност стои зад покачването на парниковите газове“, продължава изявлението, „главно изгарянето на изкопаеми горива и използването на земята произволно, са движещи фактори за климатичните промени в момента“.

1.3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари