Американски порностудия съдят Verizon

0
37

Няколко американски порностудия са подали съвместен иск срещу най-голямата телекомуникационна компания в света – Verizon. В него се посочва, че абонати на компанията са сваляли защитени с авторски права филми за възрастни от торент-тракерите. Производителите на съдържание за пълнолетни поискали от Verizon да им предостави информация за своите абонати, сваляли такова съдържание, но операторът отказал да изпълни тяхното искане.

Ищците смятат, че имат право да получат достъп до данните на „пиратите“ с цел повдигане на обвинения срещу тях. В иска си студията отбелязват, че компании като Verizon имат изгода от абонатите, посещаващи различни торент-тракери, тъй като така те генерират трафик и съответно носят печалба на операторите. Поради тази причина ищците смятат, че получаването на исканата информация няма да бъде лесно.

От своя страна Verizon защитава правата на своите клиенти и не желае да предоставя информация за тях на трети страни, пише ресурсът Gizmodo.

Засега остава неясно дали производителите на филми за възрастни ще успеят да принудят компанията да предаде исканата информация за своите клиенти. Ако Verizon не успее да издържи натиска от тяхна страна и удовлетвори желанието им, това би създало опасен прецедент.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари