Американски съд определи действията на ФБР в случая с Playpen за противоконституционни

0
26


Федералното бюро за разследване на САЩ си навлече проблем с правосъдието, след като областен съд определи действията им в разследването на случая с Playpen като противоконституционни.

В началото на тази година ви разказахме, че Бюрото е решило да не закрива ресурс, разпространяващ материали с детска порнография, а да продължи живота на сайта с цел да „хване“ неговите посетители. За целта ФБР разпространявали зловреден код към хората, достигащи Playpen.

Тази седмица съдия Дейвид Алан Езра отсъди, че използването на зловредната програма в случая се счита за средство за претърсване и действията на службата представляват нарушение на четвъртата поправка на американската конституция, която е насочена срещу нелегалното претърсване от страна на полицейски и правителствени служби. Все пак, предава The Daily Caller, съдията не отхвърля доказателствения материал, предоставен от ФБР, тъй като според Езра те не са нарушили конституцията нарочно. Отсъждането е направено по време на дело срещу един от замесените в делото срещу Playpen –  Джефри Торес.

Изглежда, че ФБР са издействали съдебна заповед от съдебна институция за използването на зловредната програма, но тъй като става дума за регионално съдилище, те не са имали правомощията за разпространението ѝ. В последвала дискусия, от Бюрото обявиха без да се замислят, че заповед не им трябвала, което, както се разбира, не е вярно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари