fbpx
-4.1 C
София

Американски ученици печелят по $64 хиляди месечно от добив на криптовалута

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По време на лятната ваканция тексаски ученици извършвали добив на криптовалута и в края на есента достигнаха месечен приход от $64 хиляди.

14-годишният Ишан и неговата 9-годишна сестра Ааня живеят в град Фриско, Тексас заедно със своите родители. През месец април тази година момчето започнало да извършва добив на криптовалута с помощта на своя геймърски компютър Alienware, в който направило някои хардуерни подобрения. Родителите на децата са им помогнали финансово, като са им купили необходимото оборудване.

За да може добивът на криптовалута да бъде законен е основана компанията Flifer Technologies, която е регистрирана на името на бащата. Първите приходи са от месец април и са в размер едва $3, но през месец май приходите са се увеличили стотици пъти и са прехвърлили $1000.

Първоначално те са извършвали добив на криптовалутата Ethereum ($4575 за 1 ETH), но с ръста на приходите са си купили видеокарти модел GeForce RTX 3080 Ti, както и специализирано оборудване за добив на биткойни ($56710 за 1 BTC). Едновременно с това децата извършват добив и на Ravencoin ($0,1053).

Сега тяхната цифрова ферма включва над 200 графични карти. Около половината от тях са флагманските видеокарти GeForce RTX 3090, които сега струват $2500-$3000.

Тази дейност очевидно е рентабилна, понеже през месец октомври тази година техните приходи от добива на криптовалута възлизат на около $64 хиляди. Разходите за електроенергия са в размер на $5000 и още $4000 е струвал допълнителният хардуер.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини