Ново проучване на Pew Research Center показва, че голяма част от американците не са в състояние да различат бот от реален човек, когато става въпрос за присъствие в социални медии. Анкетата показва, че общото ниво на познание на публиката за този нов феномен е много ниско, което създава опасност за разпространението на невярна информация.

Около половината анкетирани – 47 процента – които поне са чували какво е бот, се чувстват уверени, че могат да го разпознаят при постване в социални медии. Едва 7 процента обаче са „напълно уверени“ в това. 66 процента са чували за ботове в социалните медии поне до някаква степен и знаят, че съществуват. 34 процента изобщо не знаят какво представляват те.

Без изненада, по-младите американци са по-наясно с феномена – при хората между 18 и 49 години има 77 процента вероятност да разпознаят ботовете. Образованието също играе роля като най-добре поставени да различават фалшивите постове са хора с висше образование.

Що се отнася до преобладаващата социална медия, където ботовете са с най-голямо разпространение, то за американците това е Twitter. 8 от 10 души считат, че ботовете там се използват за зловредни цели.

Действително, Twitter твърди, че блокира милиони подозрителни акаунта на седмица. По-ранно проучване на Pew Research Center показва, че 59 процента от 100 000 поста там идват от ботове.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Мразя нациститенормалноpix3lTaraМразя нацистите Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радо
Радо

Американците какво ли знаят? Освен да се правят на много велики, идея си нямат от света.

нормално
нормално

Те половината американци са по-глупави от кой да е бот 🙂

Палуестиниец
Палуестиниец

Те много неща не знаят

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Бот – социалист, Путинист, мрази капитализма. Може да е нацист или комунист.

Нормален човек – вярва в свободата, пазарната икономика и иска интеграция със Запада.

Tara
Tara

Абсолюгно глупости? сащ носят разруха, войни и са носители на диктатура!

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Отивай в Русия, Венецуела, Северна Корея и другите места, където мокрият ти блян за затворено, недоразвито и култ-подобно общество съществува. Оставете свободните хора и индивидите на мира.

pix3l
pix3l

Да те е.а в пияния руски трол. 😀

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Ботовете се различават доста лесно, проблемът на американците като миролюбиво, отворено и демократично общество е, че в случая свободата на словото и свободата като цяло им влияе негативно. Никой не е очаквал, че в държави, в които не могат да си позволят елементарни неща за живот, диктаторските режими ще плащат на тролове да променят общественото мнение пишейки в тези свободни страни. Само се замислете, на САЩ не им трябват троловете, те имат среда, в която всеки нормален иска да живее, докато Русия – на нея й трябват пропаганди, лъжи и за да доказват тезите си. Русия трябва да бъде напълно… Виж още »