Анализаторите отново понижиха прогнозата си за продажбите на iPhone през 2018 г.

1
389

Анализаторите от BlueFin Research Partners Джон Донован и Стив Мулейн съобщиха за повторно понижаване на прогнозата по отношение на продажбите на iPhone през 2018 година във връзка с ниското търсене на устройствата, особено на флагманския модел iPhone X.

Както твърдят експертите, без да разкриват своите източници на данни, Apple е намалила производството на iPhone X в първата половина на текущата година с 6 милиона единици, а като цяло производството на смартфони на Apple е намаляло с 9 милиона единици. Освен това, експертите отбелязват, че в сравнение с първоначалните планове за устройствата от висок клас с OLED-дисплеи, реалните им обеми на пускане на пазара са намалели вече с повече от 75 милиона броя.

С оглед на коригираната от експертите прогноза, тази година Apple ще продаде общо 219 милиона от своите смартфони. Това е под средната прогноза на анализаторите, участвали в изследването на FactSet, според която годишните продажби на iPhone се очаква да достигнат 224 милиона устройства.

„Като се има предвид ниското търсене на сегашната линия от устройства, в тази прогноза са отразени доста оптимистични оценки по отношение на новите модели, които ще излязат през втората половина на 2018 г.“ – се казва в аналитичната статия на BlueFin Research Partner, откъси от която бяха публикувани от изданието Barron ‘ s. Анализаторите предупреждават, че ситуацията на Apple ще остане трудна чак до септемврийското представяне на новите продукти.

Докато някои експерти намаляват оценката, други вече изграждат предположения за бъдещите планове на американската корпорация на смартфон пазара.

Анализаторите на централната банка America Merrill Lynch твърдят, че в следващите две години Apple ще представи iPhone с радикално нов дизайн. Експертите твърдят, че компанията вече работи с един от своите азиатски партньори над сгъваем апарат, който в разгърнат вид може да функционира като таблет. Продукцията от този вид се очаква през 2020 г., предава CNBC.

Предположенията за това, че устройствата със сгъваем и разгъваем дисплей ще станат следващия коренно нов форм-фактор на пазара се тръбят от анализаторите и блогърите вече в продължение на последните няколко години. Компанията Lenovo и Samsung вече дори показаха концептуални модели на такива устройства, както и редица други производители, регистрирали патенти в тази област, но до практическата реализация на проекти все още не се е стигнало.

По-рано, през октомври 2017 г. южнокорейското издание The Investor, позовавайки се на някои индустриални източници съобщи, че Apple разработва сгъваем модел на iPhone в партньорство с компанията LG Display.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари