През първата седмица на юли, Samsung Electronics ще представи предварителните резултати относно второто тримесечие на 2020 година. По-рано южнокорейските анализатори бяха настроени песимистично и предупредиха за настъпването на негативни последици от пандемията COVID-19. Въпреки това, под влиянието на постъпващата информация за търсенето на продуктите на Samsung и мнението на други експерти, наскоро оценките започнаха да се променят към по-добро, съобщава The ​​Korea Times.

Избухването на коронавирус епидемията със сигурност повлия върху търсенето на продуктите на Samsung, особено през април, когато властите в много страни наложиха най-строгите ограничения, за да спрат разпространението на COVID-19. През юни обаче търговията започна да се възобновява и експертите смятат, че това ще помогне за свеждането до минимум на нанесените по-рано щети. Анализаторите се надяват, че подновеното търсене на телевизори и смартфони на Samsung ще позволи на компанията да отчете пазарни резултати над прогнозната.

По-рано оперативната печалба на южнокорейския ИТ гигант през април-юни  се очакваше  да бъде 6,1 трилиона вона (около 5,1 милиарда долара). Експертите обаче предупредиха за рязък спад в потребителския бизнес и подразделението IT & mobile communications, отговарящо за пускането на смартфоните.

Към момента, анализаторите на Eugene Securities твърдят, че през май Samsung е продала 16,9 милиона смартфона, подобрявайки резултата си от предишния месец с почти 50%. След резултатите от юни се очаква по-нататъшно подобрение, което ще допринесе за работното възстановяване на мобилния бизнес на Samsung и търсенето на бюджетни модели като Galaxy A.

Предполага се също, че въпреки пандемията, полупроводниковият бизнес на Samsung продължава да върви нагоре на фона на голямото търсене на чипове памет от производителите на оборудване за дейта- и сървърни центрове. В същото време, експертите се позовават на данните на аналитичната компания TrendForce: по-рано тя изрази прогнози, че през второто тримесечие на годината глобалните доставки на сървъри и друго компютърно оборудване ще се увеличат с 9%, в сравнение с предходното тримесечие. В подкрепа на това бе предоставена и статистика от DRAMeXchange, която показва месечно увеличение на цените на DRAM чиповете през месец май.

Въз основа на гореизложеното, експертите на Eugene Securities предполагат, че оперативната печалба на Samsung през април-юни може да надвиши предишните оценки и ще се колебае в пределите на около 6,5 трилиона вона (около 5,4 милиарда долара).

Освен това, през следващите месеци се очаква по-нататъшен растеж на продажбите на смартфони и други мобилни устройства от Samsung. Експертите смятат, че южнокорейският разработчик ще срещне трудностите, с които се сблъска и неговият конкурент в лицето на Huawei поради санкциите на Вашингтон и антикитайските настроения в Индия след неотдавнашния граничен конфликт.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари