Анализатори: Биткойн може да изгуби половината от стойността си

3
4692

Анализатори от Уолстрийт предупреждават, че стойността на биткойните скоро може да падне драстично, съобщават от CNBC.

Главният инвестиционен директор на Guggenheim Global Скот Минерд заяви, че стойността на волатилната криптовалута е скочила твърде много и твърде бързо – само през април месец стойността е нараснала с около 90%.

„Предвид огромният ход, който имахме в биткойна в краткосрочен план, нещата са много колебливи и мисля, че ще имаме сериозни корекции в стойността в близко бъдеще“, каза Минерд пред CNCB.

Към четвъртък стойността на биткойна се движеше около 55 хиляди щатски долара.

„Мисля, че биткойна би могъл да се върне към 20 000 до 30 000 долара, което би било 50% спад в стойността спрямо котировките към днешна дата, но интересното при биткойните е, че сме виждали подобни резки покачвания и спадове и преди, а като се има предвид силната колебливост на курса, това не би било нищо впечатляващо“, каза Минерд.

Бичи пазар

Инвестиционният директор прогнозира, че биткойна в крайна сметка ще поскъпне в дългосрочен план, достигайки някъде между 400 000 и 600 000 долара за биткойн, което ще се реализира при „дългосрочен бичи пазар“, според Минерд.

„От чисто техническа гледна точка бичият пазар изглежда ще бъде силно оспорван в близко бъдеще“, написа Майкъл Първс от Tallbacken Capital Advisors в сряда, както съобщават от Bloomberg.

Висока волатилност

Стойността на Биткойн е преживяла множество върхове и спадове през последните няколко години, което прави почти невъзможно да се предскаже бъдещето му, въпреки най-добрите усилия на инвеститорите.

Но с по-голямото приемане на директни разплащания в биткойн, които въведоха компании от рода на Tesla, Mastercard и дори Goldman, бъдещето на Биткойн скоро може да изглежда съвсем различно. Нека не забравяме, че Tesla направи инвестиции в биткойн в размер на над 5 млрд. щатски долара, които вече носят възвращаемост.

Дали обаче по-широката приемственост на криптовалутата ще се окаже началото на нова финансова революция или просто причина за поредните резки колебания в стойността на криптовалутата, едва ли някой отсега може да каже.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари