Анализатори: реорганизацията на HP може да струва скъпо на Microsoft

0
24

Анализатори видяха лош знак за Microsoft в съобщението на Hewlett-Packard за реорганизация в компанията, пише Computerworld. В компанията Directions on Microsoft например считат, че продажбата или отделянето на производството и продажбата на персонални компютри може да се отрази негативно върху перспективите за операционната система Windows 8.

Hewlett-Packard и Microsoft са дългогодишни партньори, а сътрудничеството между двете компании е много тясно. В бъдеще именно HP може да стане един от основните производители на таблети под управлението на Windows 8. Но ако поделението на Hewlett-Packard, занимаващо се с производство и продажба на персонални компютри, бъде продадено на друга компания или стане самостоятелно, е възможно Microsoft да не може да разчита на крупни съвместни проекти с новата организация.

Освен това, решението на HP за реорганизация свидетелства за понижаване на значението на настолните компютри и лаптопите, твърдят експерти. Според тях, компанията Hewlett-Packard е осъзнала, че в бъдеще ролята на персоналния компютър ще става все по-незначителна, отстъпвайки място на таблетите и смартфоните. Въпреки това обаче компанията така и не успя успешно да излезе на вече запълнения пазар на тези устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за