Аналитиците понижават прогнозите си за дела на Android заради ОС Hongmeng

9
975

Мобилната операционна система Android отдавна доминира на пазара и стабилно удържа своите позиции. Но сега пазарните аналитици започнаха да си задават въпроса, как излизането на новата операционна система Hongmeng на Huawei ще повлияе на дела на Android?

Аналитичната компания Stategy Analytics счита, че излизането на новата китайска мобилна операционна система на Huawei със сигурност ще отслаби позициите на Android. Смартфоните с новата ОС първоначално ще се появят в Китай и се очаква много бързо да станат популярни. А след това ще излязат и на световния пазар. Очаква се това да стане още следващата година.

Засега никой не се наема да прогнозира каква точно част от дела на Android ще отнеме китайската алтернатива. Това едва ли ще бъде катастрофа за Google, но печалбите на интернет гиганта ще спаднат и неговото влияние на пазара ще намалее. Това няма да стане веднага, но е ясно, че Google може да загуби китайския пазар, който е един от най-големите в света.

Според експертите на Stategy Analytics, ако Google иска да запази доминиращата си роля на пазара, трябва да направи всичко, за да спре търговските ограничения към Huawei, наложени от администрацията на САЩ. Но е възможно вече да е станало твърде късно за това.

И още, Аналитиците на Stategy Analytics прогнозират за 2020 година 5% ръст на пазара на смартфони. Очаква се мобилните телефони да достигнат 4 милиарда броя.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Как се бях затъжил, от вчера няма новина за Хуйвей.

koko
koko

И за майка Русия :Д

Oracle
Oracle

@Ozzy
А аз съм потресен направо …
Нищо не се казва за АМД.
4 дни имнаха, а нищо не се казва за огромния скок в производителността и как смачкаха Интел, направо …
Особено при игрите!
Срамота!
Язък, само в чужди сайтове може да се види някое и друго ревю 😉

Кьорав кон
Кьорав кон

Нормално да има спад… Китай може да я направи задължителна или единствена за територията на страната.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Интересно ми е 🤔 тези „аналитици“ дали гледат 🕵 в кристално кълбо или хвърлят боб ❔, а може да е нещо по-така … 😀

Мирослав
Мирослав

„Cпopeд eĸcпepтитe нa Ѕtаtеgу Аnаlуtісѕ, aĸo Gооglе иcĸa дa зaпaзи дoминиpaщaтa cи poля нa пaзapa, тpябвa дa нaпpaви вcичĸo, зa дa cпpe тъpгoвcĸитe oгpaничeния ĸъм Нuаwеі, нaлoжeни oт aдминиcтpaциятa нa CAЩ. Ho e възмoжнo вeчe дa e cтaнaлo твъpдe ĸъcнo зa тoвa.“

Google може да се оплаче на „маг Светлина“!, но дори и това едва ли би им помогнало много. Повечето марки смартфони след като се убедят в ефективността на Hongmeng ще я приложат и върху своите продукти. Така Google ще загуби не само китайския пазар, но и много други.

Гоше
Гоше

Ex тaзи xънмън.
Caмитe xyйвeй ĸaзaxa, чe e зa ІоТ нeщa, a нe зa cмapтфoни, нo дopи и дa излeзe зa cмapтфoни нaдaли няĸoй щe cи ĸyпи cмapтфoн бeз ycлyгитe нa Гyгъл извън Kитaй ĸъдeтo тe ca „зaбpaнeни“.
Любитeлитe нa ĸoнcпиpaции и „пpиятeлитe“ нa CAЩ ce xpaнят c тeзи глyпocти.

Pedro
Pedro

Значи ще правят ОС която няма да е за телефони??? Що не се прегледаш ???

pix3l
pix3l

Надявам се да ползват само нея в моделите си за следващата година, та най-накрая да станат номер 1… даже, за да увеличат качеството, може да поръчат на индийците да им я напишат!