Ангела Меркел критикува Facebook за расистки постове

4
17

Немската канцлерка Ангела Меркел разкритикува Facebook затова, че най-голямата социална мрежа в света не прави достатъчно за премахването на постове на расистка и друга дискриминационна основа.

Изказването на Меркел идва след вълна от расистки и ксенофобски постове в немския Facebook, съпътстващи рекордно високия приток на имигранти от Близкия Изток и Африка.

„Когато хората започнат да провокират в социалните мрежи и техните истински имена се знаят, задължение е не само на държавата, но и на Facebook като компания да направи нещо за това“, казва Меркел.

Тя признава, че социалната мрежа технически има правила за поведение, но съдържанието в нея страда от липса на достатъчен контрол и прилагане на правилата.

„Правилата са, за да се прилагат“, категорична е канцлерката пред вестник Rheinische Post, който излиза в най-многолюдната провинция на Германия – Северен Рейн-Вестфалия – която ще посрещне една пета от всички нелегални имигранти, влизащи в страната.

Само преди месец правосъдният министър на страната Хайко Маас също обвини Facebook, че прави прекалено малко, за да се справи с расистките и обидните коментари и дори изпрати писмо до отговарящия за публичната политика в компанията Ричард Алън.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Blue Ray
Blue Ray

Хитлер №2…

bure_s_barut
bure_s_barut

Къде отиде свободата на словото? Защо не мога да изрека свободно мислите си?

Azhen
Azhen

Не е , но 2ри Хитлер е нужен.Европа скоро ще стане по-черна и от Африка.

Azhen
Azhen

Не че нещо ама ,свободата ти изчезва в момента в който се родиш.