fbpx
0.8 C
София

Английски университети започнаха да забраняват умни часовници по време на изпити

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

На пазара вече могат да се открият доста различни модели умни часовници, което означава, че след появата си, Apple Watch далеч няма да бъде единственият. Но предвид популярността му, най-вероятно е той да даде началото на нова вълна от употреба на тези носими технологии.

Опасявайки се точно от подобно развитие, университетите в Англия вече започнаха да забраняват носенето на умни часовници по време на изпити.

Тъй като почти всички такива джаджи са свързани със смартфоните на потребителите, на практика те имат интернет достъп и възможности за комуникация. В резултат понякога е доста трудно да се разбере дали този, който носи такъв часовник, просто проверява колко е часа или пък получава съобщение или информация, които могат да съдържат отговорите на теста.

Забраната за умните устройства вече е въведена в няколко елитни английски университета като Университета на Лондон и Сити Юнивърсити. Още миналата година Университетът на Лондон изрази притеснение, че предстоящият Apple Watch може да създаде „проблем в изпитните зали през 2015 г.“, защото просто не е практично „в зали с повече от 100 души, всеки един от тях да бъде проверяван отделно“. Взетите мерки всъщност са доста крайни и изискват студентите да влизат на изпити без изобщо да носят часовник на ръката си. Причината отново е свързана с факта, че е трудно да се определи кое е просто часовник и кое – уникален миниатюрен компютър.

Това далеч не е първият път, когато различни умни технологии са забранявани на обществени места. През миналата година, американските кина обявиха политика на нулева толерантност към Google Glass и заплашиха, че ще третират използването им по време на прожекция като опит за пиратство. Пак в САЩ училищата масово не допускат смартфони по време на изпит и изискват те да бъдат прибрани под бюрото или включени на самолетен режим, за да нямат достъп до интернет.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини