Неизвестен милионер, спечелил цяло състояние от биткойни, реши да подари значителна сума на благотворителните организации.

Gizmodo съобщи, че че за тази цел той е създал специалния фонд Pineapple Fund („Ананасов фонд“). Целта е за благотворителност да бъдат раздадени $86 милиона, получени от ръста в курса на най-популярната криптовалута.

„Преди време, още когато биткойнът едва изгряваше, видях перспективата в децентрализираните пари и реши да започна да се занимавам с добив, покупка и продажба на цифрова валута. След години от биткойните получих печалба, превъзхождаща всичките ми очаквания и стана така, че разполагах с много повече средства, отколкото мога да изхарча. Какво бихте направили, ако имате толкова пари, че не можете да ги изхарчите? Реших по-голямата част от тези средства да дам за благотворителност“.

Основателят на Pineapple Fund твърди, че предпочита да остане анонимен, понеже фондът не е създаден за публичност. Всяка благотворителна организация може да подаде молба за получаване на помощ, но ще бъдат предпочитани регистрираните некомерсиални организации. Новата фондация няма да се занимава с помощи за частни лица.

Милионерът вече е помогнал на осем различни организации с обща сума около $6,5 милиона. Финансирани са he Water Project (вода за пиене в неблагоприятни места), Watsi (здравеопазване в трудни райони), BitGive и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари