Анонимните атакуваха Министерството на отбраната на Мексико

0
43

Анонимните атакуваха сайта на Министерството на отбраната в Мексико. Тамошния легион на известното хакерско движение сам призна, че стои зад DDoS атаката изпълнена вчера. Ударът блокира достъпа до сайта за няколко часа, по време на които в медийния му раздел стоеше съобщение гласящо, че страната се управлява от „лошо правителство“.

В съобщението се твърди още следното: „Нашата битка е за живот, а лошото ни правителство ни предлага смърт като обещание за бъдещето. Битката ни е за мир, а правителството ни е обявило война и разрушение.“ Анонимните протестират главно срещу нехуманното отношение на мексиканската армия към бедните хора и индианското население в щата Чиапас.

Те обявиха, че подкрепят Армията за национално освобождение Запатиста, които обявиха война на мексиканското правителство преди около 20 години. Според някои местни издания, по време на атаката на сайта е било качено и видео показващо как полицията използва сила, за да усмири демонстратори по време на анти-правителствени протести през миналия декември.

От Министерството на отбраната в страната потвърдиха атаката, но допълниха, че не е нанесла щети върху важна информация записана във вътрешните им мрежи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари