fbpx
5.8 C
София

„Анонимните“ не пожалиха и Ватикана

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Членове на международната хакерска група „Анонимните“ са успели да извадят от строя няколко уебсайта, собственост на Ватикана, съобщава AFP.

Проведената в сряда (7 март) атака бе извършена ден след залавянето на няколко хакери, за които се предполага, че са от лидерите на организацията.

В изявлението си по случай атаките „Анонимните“ окачествиха деянието си като удар по „корумпираната“ римокатолическа църква. „Анонимните решиха днес да обсадят вашите сайтове в отговор на вашата доктрина, на литургиите ви, както и на абсурдните ви и остарели концепции, която вашата организация разпространява по света“, пише inews.bg.

„Тази атака не срещу християнската религия или срещу вярващите по света. Тя е срещу корумпираната римокатолическа църква“, се казва още в съобщението, публикуваното на италианската верския на сайта на „Анонимните“.

Освен за aтаката срещу сайта www.vatican.va, хакерската група пое отговорността за удари срещу още няколко сайта на Ватикана, включително и страницата на нейния вестник. Това е вторият удар на „Анонимните“ срещу римокатолическата църква след миналогодишната неуспешна атака, припомня AFP.

В своето изявление хакерите не пропускат обвиняват римокатолическата църква и в няколко прегрешения в миналото като убийство на опоненти и инакомислещи, изгаряне на книги, подпомагане на нацистките военнопрестъпници и бездействие спрямо случаите на сексуално насилие, упражнявано от свещеници върху деца.
Във вторник петима хакери във Великобритания, Ирландия и САЩ, за които се смята, че принадлежат към популярната група бяха, бяха обвинени от щатски съд в различни кибернападения. Хакерите бяха издадени от техния лидер, който се оказа информатор на ФБР.

Обвинителните актове към петимата включват обвинения за подготвянето на някои най-известните хакерски инциденти през последните няколко години като ударите срещу Sony, детективската фирма Stratfor и компанията за компютърна сигурност HBGary.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
abyssinian
abyssinian
9 години

ахах тия са мега маняците :П

Нови ревюта

Подобни новини