Анонс на електромобила BMW i4: мощност до 530 конски сили и пробег до 590 километра

5
2485

По време на годишната конференция на BMW Group, германският автомобилен производител BMW официално представи своя серийно произвеждан електрически седан BMW i4. Компанията заяви, че продажбите не електромобила ще стартират още тази година, но феновете на бранда още сега могат предварително да поръчат мощната версия  BMW i4 M Performance. Първоначалните планове на BMW бяха да започне продажбите през 2022 година, но твърде бързото развитие на този пазар принудиха компанията да побърза.

BMW i4 се предлага във вид на няколко модела с различна мощност, капацитет на акумулаторния блок и цена. Най-нощната версия на BMW i4 предлага пробег 590 километра според WLTP цикъла и 390 мили според EPA. Този модел разполага с електродвигател с мощност 390 KW/530 конски сили и ускорява електрическия автомобил от 0 до 100 км само за 4 секунди. Максималната скорост е фиксирана на 200 км/ч.

Засега това е всичко, което BMW желае да сподели, като компанията допълва, че всички най-подробни технически характеристики ще бъдат обявени след около един месец.

Но ако си припомним концептуалния BMW Concept i4, можем да кажем, че максималният капацитет на акумулаторния блок ще бъде 80 KWh, като електромобилът ще поддържа бързо зареждане с мощност 150 KW.

Електромобилът BMW i4 ще се произвежда в заводите на BMW в Мюнхен предимно с помощта на чиста енергия, получена от германските водноелектрически централи.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари