fbpx
2.9 C
София

Анонс на новия програмен език Huawei HarmonyOS

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По време на конференцията за разработчици Huawei Developer Conference 2021 китайският технологичен гигант анонсира съвършено новия език за програмиране HarmonyOS, който носи почти същото име като китайската мобилна операционна система.

Вицепрезидентът на Huawei и президент на направлението за изчислителни продукти Дън Тайхуа (Deng Taihua) официално потвърди пред медиите, че в началото на следващата година Huawei ще представи езика за програмиране HarmonyOS Cangjie, който има за основна цел обединяването на операционните системи HarmonyOS и OpenEuler в една обща екосистема за разработването на приложения.

Да напълним, че Huawei разработва две операционни системи с отворен сорс код, които са предназначени да работят в различни области. HarmonyOS е специално създадена за управление на различните смарт устройства, включително смартфони, смарт часовници, лаптопи, таблети, смарт дисплеи и различните устройства за носене от концепцията Интернет на нещата (IoT). От друга страна, операционната система OpenEuler е адресирана към облачните изчисления, включително сървърите за тях, както и за техните периферни и вградени устройства. По време на конференцията бе съобщено, че HarmonyOS и OpenEuler ще споделят своите основни технологии, за да може да бъде осъществено кросплатформено обединение. Това означава, че устройствата работещи под управлението на тези две различни операционни системи, ще могат автоматично да се сдвояват едно към друго.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Демокръси
Демокръси
1 месец

Не че нещо, ама в САЩ имат гугъл, фейсбук, инстаграм, скайп и т.н с техните интеграции, Китай имат хармони, търсачка, клауд, социална мрежа, тик ток, дори ивъл Раша има собствена търсачка, браузър, месенджър, социална мрежа, поща, видео и цяла екосистема от услуги.
Та въпросът е Брюксел освен политкомисари какво има? А, да – GDPR, зелена сделка, а сега въведоха и ново изискване всяка голяма фирма да има служител, дето да отговаря за оплакванията – ЗКПЧ някакво.

Мангалата
Мангалата
Отговор на  Демокръси
1 месец

Еуроgayския халифат ке падне!

Нови ревюта

Подобни новини