АНС ежедневно е прихващала над 200 милиона SMS съобщения

0
38

Агенцията за Национална Сигурност на САЩ е прихващала над 200 милиона SMS съобщения от целия свят. Това съобщава електронната версия на вестника The Guardian. Благодарение на тази информация, специалните служби на Америка са получавали информация за местоположението, контактите и данните от кредитните карти на потребителите.

Програмата, изпълняваща тази роля е с кодово име „Dishfire“ и събира „до голяма степен, всичко възможно“, а не само данните за конкретни терористични цели. The Guardian отбелязва още, че АНС широко използва масивна база данни с текстови съобщения, за да записва и получава информация за лица, които въобще не са заподозрени в извършване на незаконна дейност.

Скандалът с АНС започна през месец юни 2013 година, когато нейният бивш служител Едуард Сноудън разпространи сведения и материали за незаконната дейност на Агенцията по целия свят.

Според публикуваните данни, АНС заедно с Федералното Бюро за разследване (ФБР) в продължение на няколко години записват данните от позвъняванията на потребителите, обслужвани от всички големи мобилни оператори в САЩ. А в рамките на свръхсекретната програма PRISM специалните служби са събирали аудио и видео данни, фотографии, електронната кореспонденция и телефонните разговори не само в Америка, но и в целия свят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари