АНС публикува своя програма в Github

1
44

Опитвайки се да спечели доверието на специалистите по информационна безопасност, Агенцията за национална сигурност на САЩ публикува в Github сорс-кода на програма, създадена от самата разузнавателна организация. Това е програмата SIMP (System Integrity Management Platform) – платформа за осигуряване на информационна безопасност с различни нива за достъп до компютърната система.

В своя официален сайт АНС съобщава, че SIMP е „критичен елемент на безопасността, съставен от няколко нива, и реализиращ принципа на защита в дълбочина (defense-in-depth)“. Агенцията се надява, че този код ще послужи за създаването на нови иновационни компютърни системи за държавния и частния сектор.

Благодарение на SIMP може да се гарантира. че компютърните мрежи съответстват на точно определен стандарт. Възможно е използването и на профили за по-специфична защита.

SIMP работи под управлението на RHEL (Red Hat Enterprise Linux) версии 6.6 и 7.1 или с CentOS версии 6.6 и 7.1-1503-01. Възможна е съвместната работа на няколко конфигурации.

Предполага се, че свободният достъп до SIMP ще се използва от различни организации и така ще се избегне повторното създаване на един и същ софтуер за всяка организация. Агенцията подчертава, че чрез споделяне на сорс-код, споделянето на софтуерни технологии е по-ефикасно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари