Антивирусната програма на Sophos счете файла winlogon.exe за опасен и блокира входа в ОС Windows

2
55

Антивирусният софтуер на Sophos счете файла winlogon.exe за опасен, вследствие на което логването в ОС Windows бе блокирано, а потребителите нямаха достъп до своята операционна система.

 

В края на миналата седмица предимно в Twitter се появиха гневни съобщения от потребители на 32-битовата версия на операционната система Windows 7 SP1. Те не можеха да се авторизират в системата, като вместо програмния прозорец с полета за потребителско име и парола се появяваше черен екран.

Изясни, че грешката е в антивирусната програма на Sophos, която прие системния файл winlogon.exe за опасната шпионска програма Troj/FarFli-CT и като резултат от това блокира логването. Но някои потребители забелязаха, че в конзолата на Sophos Enterprise се появява съобщение за заплаха във вид на файл с име winlogon.exe, която не може да се премахне.

На 5-ти септември грешката бе оправена от специалистите на Sophos. Те препоръчаха на потребителите, които не можаха да се регистрират в своите операционни системи да стартират компютъра и да изчакват 15 минути, докато антивирусната програма на Sophos се обнови и даде възможност за стартиране на winlogon.exe. А ако функцията Microsoft System Protection е била изключена и антивирусната е изтрила winlogon.exe е необходимо да се потърси помощ от техническото обслужване на Sophos.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари