Антивирусната програма Comodo създава проблеми в графиката на Windows 10 Creators Update

5
750

Антивирусният софтуер на Comodo има проблеми със съвместимостта с Windows 10 Creators Update, а на потребителите се препоръчва да обновят антивирусната програма на Comodo, преди да инсталират последната версия на операционната система.

В сайта на Comodo се казва, че приложенията Comodo Internet Security (CIS) / Comodo Firewall / Comodo Antivirus трябва да бъдат обновени до версии 10.0.1.6209 или по-нови, а Comodo Cloud Antivirus трябва да бъде с версия не по-ниска от 1.10.413855.478.

Потребителите с по-стари версии на този антивирус се сблъскват с проблеми при показването на графиката. Ако обновяването Creators Update вече е инсталирано върху старите версии на Comodo и има проблеми с изобразяването на графиката, то засега нищо не може да се направи, освен пълното деинсталиране на приложението. Ако работоспособността на операционната система се възстановява с деинсталирането, може да се инсталира по-нова версия на антивирусната програма.

Comodo Antivirus може да се обнови ръчно, докато при Comodo Cloud Antivirus няма ръчно обновяване и в настройките трябва да се избере проверка за нови обновявания всеки ден и да се включи опцията за автоматично инсталиране. Програмата ще провери за обновявания и ще ги инсталира, с което нормалната работа на Windows 10 Creators Update би трябвало да се възстанови.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
InvocationБез Антивирусна!Creators Updatembam Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Без Антивирусна!
Без Антивирусна!

Абе хора: Спрете ги, откажете ги тези „анти“вирусни вече, бе! Не виждате ли, че те само вредят?! Инсталирайте Windows, и си го ползвайте компа така, без никакви антивирусни, почистващи и оптимизиращи програми и ще сте супер! Аз само един CCleaner за почистване на браузването използвам и това е! Дефендера, също съм го спрял и него! Супер съм доволен, така и нямам никакви вируси и грешки на компа си от години!

mbam
mbam

Много точен коментар, но хората по навик си ползват антивирус и убий ги, не го махат. И аз не знам, какво е вирус от над 5 години, въпреки, че не ползвам антивирусна програма. Безплатният MBAM само за профилактични сканирания от време на време.

Без Антивирусна!
Без Антивирусна!

Даже и за профилактика не използвам нищо! За да ти бъде читав Windows 10 през цялото време, всички защити трябва да бъдат спрени, и да не се използват програмите с които сте свикнали в ХР и 7 в това е номера (цаката). Профилактиката ми е, директната преинсталация!

Creators Update
Creators Update

А колкото до новият Windows 10 Creators Update – Страхотен е! От 6-ти съм с него. Чакаме с нетърпение Redstone 3, който излиза октомври!

Invocation
Invocation

Коя функционалност/подобрение ти допада най-много в новия update?