Антимонополните органи на Италия също имат въпроси към Google

7
579

Още малко и някои потребители ще започнат да вярват, че има някакъв сговор на антимонополните органи от целия свят срещу Google. Някак подозрително често интернет гигантът става обект на интерес от страна на антимонополните органи на различните страни.

Преди седмица стана ясно, че индийските регулатори са започнали разследване на Google по отношение на злоупотребите с мобилната операционна система Android. А сега се появи информация за още едно антимонополно разследване, само че на италианските власти.

Reuters съобщи, че антимонополната служба на Италия е започнала разследва на Google по подозрение за злоупотреби с доминиращото положение на пазара на операционни системи за мобилни устройства.

В официалното изявление на регулатора се казва, че Google е отказал да интегрира приложението Enel X Recharge, разработено от Enel, в своята платформа Android Auto. Приложението Enel X Recharge дава възможност на притежателите на електромобили да намират свободни места за зареждане в станциите за зареждане на електромобили, както и да си запазват точен час за зареждане на електромобила.

Юристите на Google заявиха, че платформата Android Auto е създадена с идея за по-добра безопасност, която да доведе до минимум всички възможни фактори, които биха могли да отвлекат вниманието на водача.

Разследването на антимонополните органи трябва да приключи на 30 май 2020 година.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Питанката
Питанката

@Ozzy ще си туряш каквото искаш и където искаш като си напишеш сам ОС, до тогава каквото Google ти разреши да ползваш, това ще е.

пипи
пипи

Сетила се Мара да се побара!

Андрешко
Андрешко

Добре де, по-рано си дърпаш сорс кода от гугъл и си компилираш свой андроид който меже да е без техните магазини,сервизи и т.н.
Тоест, за колите не е ли пак така.Производителя купува някакъв лиценз и каквото реши инсталира в техните машини.
Тогава какво общо има гугъл с тая интеграция..

Българите са нископроизводителни
Българите са нископроизводителни

Има общо, че колата е сключила споразумение с Гугъл, а една несвързана кола обезсмисля Андроид без облачни услуги за свързаност. Интернет на нещата означава СВЪРЗАНИ неща, ако му сложиш изолирана ОС, която няма инфраструктурата да свърже твоята кола с лампите, тостера, тоалетната чиния, вибратора и друго, то това прави тази ОС безсмислена за Интернет на нещата. Колата ти дава лицензна поддръжка през Гугъл версията на Андроид, не през китайския ти спайуер.

Той
Той

Щото американските ос не са спайуеър 🙂

Българите са нископроизводителни
Българите са нископроизводителни

Какво общо има Гугъл с Америка??? Те са антимариканска, антинационална, лява, социалистическа, open border глобалистка компания. Единствено тяхната резидентура е там, но съставът е глобален, анти национален и антимамерикански.

Ужаст
Ужаст

Гугъл са антиамериканска компания, те работят с китайските военни, но отказват да правят това със САЩ, централата им е в меката на антиамериканизма – Сан Франциско, където американският флаг не се ползва и се смята за „расистки“, много от служителите им са имигранти от трети страни. В Гугъл се дискриминират белите американци и азиатци в полза на трети. Гугъл работи за разрушаването на капитализма, американизма, национализма и традиционното семейство. Раздават милиарди на Сорос организации, които се борят срещу десните, Тръмп и консерваторите.