Априлските обновявания силно забавят работата на Windows

14
1743

В Глобалната мрежа започнаха да се появяват много съобщения за сериозно забавяне на компютрите след инсталирането на априлските обновявания за ОС Windows 10 и Windows 7. Операционната система се зарежда и презарежда изключително бавно, някои програми не се стартират, има проблеми с гледането и стрийминга на видео, наблюдават се сривове при игрите и други.

Причината за този срив засега официално не е съобщена. А потребителите на Reddit предположиха, че причината може да е свързана с работата на Windows Defender.

„Хора, разбрах какъв е проблемът. По някаква причина след инсталирането на този пач Windows Defender започна да ненавижда моята антивирусна програма. Разбрах това, когато сканирах системата за наличието на вируси. Ако сте забелязали същия проблем, деинсталирайте си антивирусната си програма“ – съобщи в Reddit потребителят с никнейм Rider2403.

Предположението изглежда е вярно. Като правило, при инсталирането на антивирусна програма, Windows Defender автоматично изключва своята защита в реално време. Но изглежда последните обновявания автоматично включват тази защита и едновременната работа на двете антивирусни програми силно забавя работата на компютъра.

Засега реакция от Microsoft няма. Но във форума за технологична поддръжка на Avira се появи кратко съобщение, което препоръчва при забелязано забавяне на системата да бъдат деинсталирани обновяванията KB4493509 (за Windows 10) и KB4493472 и KB4493448 (за Windows 7).

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
6 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
rado84няма значениеWwwЧе кой е луд да ползва Defender?Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
РММ
РММ

Аз съм с процесор от 2012 година, не ползвам антивирусни, defender още по-малко – деактивирал съм го перманентно и всичко си ми върви доволно бързо и без бъгове или проблеми, дори и с обновленията.

Technical
Technical

Браво, ама си активирай defender-а. Ясно е, че антивирусните компании създават и вирусите и че антивирусният софтуер прави конфликти с defender-а, но поне е хубаво defender-ът ти да е включен.

Палуестиниец
Палуестиниец

И моят е от 2012, но съм с Аваст и всичко си ми върви на 6

хахаха
хахаха

Имам лаптоп с Виндовс 7, който го ползвам само заради един софтуер за програмиране на компютри за BMW. Виндовс-ът е лицензен, софтуерите – също. След последните ъпдейти ми хвана FTDI драйверите като вируси, и ги блокира. Също уби INPA-та, която отказа да стартира по какъвто и да е начин.
Със System Restore си го „върнах“ към точката преди поредният строшен ъпдейт, блокирах ги (ъпдейтите), и сега нямам никакви проблеми.
Антивирусна не ми трябва – този лаптоп се вързва в мрежа веднъж на няколко месеца, ако ми трябва някакво обновление за някой от софтуерите.

ооахаха
ооахаха

Гаврата с Уиндоус потребителите продължава – сезон пролет 2019.

Дебилиън
Дебилиън

Дреме ми. Отдавна не ползвам това лайно Бозиндоус.

Иван
Иван

Тогава к’во коментираш тука, бе?

rado84
rado84

Известно време го ползвах в дюъл буут, но в момента, в който си подкарах и последната игра от Стийм под линукс, набих шута на лайняндоус, а за капак 90% от игрите вървят 3 пъти по-добре под линукс, отколкото по ляйняндоус. Нека ни е „зле“ на нас – Бил Гей(тс) не ни следи, не ни краде личните и платежните данни, а за капак игрите, правени за неговото говно вървят много по-добре под линукс!

VVV
VVV

Айде пак се почва старата песен на нов глас, програмистите им ги забират от улицата явно, браузъра им пълен провал, windows phone – пак провал, скайп го погребаха. Цъкай хикса просто.

rado84
rado84

Има по-добро от хикса: fdisk /dev/windows…

(*)
(*)

Хаха и при мен няма проблеми, понеже спирам дифендъра заради пиратската активация на уина и офиса
😀

Че кой е луд да ползва Defender?
Че кой е луд да ползва Defender?

Или да си ъпдейтва 7-цата? Новината е само за преебаните наивници с 10-ка, които и да искат – няма как да си спрат ъпдейтите.

Www
Www

“Новината е само за преебаните наивници с 10-ка, които и да искат – няма как да си спрат ъпдейтите.“ Ахахаха дали ? Май се изказа не подготвен 🙂

няма значение
няма значение

на тия няма ли кой да им потърси отговорност
първо потрошиха скайпа всичко му вървеше
второ купих си windows 10 легален-Еми като почнаха ъпдейтите започнаха и проблемите!
принудих се да кача седмица още от първите варианти-Еми работи без досадни съобщения и проблеми
но засега изключвам интернета защото веднага се набарбальокват разни системни вируси
нета го ползвам през джиесема!