Арестуваха жена, пуснала снимка на ченге под прикритие във Facebook

0
22

Жена от щата Тексас беше арестувана, защото публикувала във Facebook снимка на полицай под прикритие, който разследвал нейния приятел. Жената искала да си отмъсти на ченгето, като разкрие неговата самоличност. Действията й обаче се оказали в нарушение на закона и тя попаднала зад решетките, съобщи Gizmodo.

Арестуваната Мелиса Уолтхол получила снимката от гаджето си Джордж Пикенс, който пък успял да я изрови от интернет. Той разпечатал плакати, с които изобличава полицая, който свидетелствал срещу него в съда. Мелиса Уолтхол пък се включила в отмъщението чрез профила си в социалната мрежа.

Поуката от историята е, че хората трябва да се научат да спазват закона, а ако нямат желание да го правят, поне могат да заключат профилите си във Facebook за странични зяпачи. Най-добре е да се избягва напълно публикуването на глупости, защото човек лесно може да загази.

И все пак, публикуването на снимка, която вече е присъствала в мрежата трудно може да се определи като престъпление. Може би в този случай е премината тънката граница между свобода на словото и защита на секретна информация.

Някои от полицейските управления в Съединените щати имат практика да следят активно профилите на своите служители във Facebook и други социални сайтове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари