Арестуваха мъж за кражба на ледник

0
26

Полицията в Чили арестува мъж, за който се твърди, че е откраднал цял ледник от Патагония. Замръзналият блок е бил с тегло повече от пет тона. Целта на крадеца е била да използва ледника за създаването на дизайнерски ледени фигури, които да бъдат излагани по време на коктейли и други подобни събития, информира Gizmodo.

Арестуваният не е бил заловен в момента на извършване на престъплението, а след това. Полицейски служители спрели хладилния му камион и намерили вътре лед с тегло 5 200 килограма. Според местни жители задигнатото ледено богатство е на стойност около 4 000 британски лири. Задигнатият лед бил на път за град Сантяго, където вероятно щял да бъде пласиран сред различни клиенти.

Местните власти смятат да обвинят заловения мъж в кражба и поругаване на национална забележителност. В камиона му леденият блок не бил цял, а на парчета, които вероятно са били изрязани с моторна резачка от глетчера Джордж Монт. Случката показва, че постепенното оттегляне на глетчерите не е причинено само от глобалното затопляне, но и от преки човешки намеси.

Защитниците на природата и скептиците имат противоречащи си теории за изчезването на глетчерите, но в този случай за пръв път са единодушни, че кражбите са една от причините за смаляването на Джордж Монт.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари