Арестуваха робот заради незаконна агитация

0
55


За странна случка, разиграла се в Москва ни разказва ComNews.ru. Както знаете в края на миналата седмица се проведоха парламентарни избори в Русия. Една от партията решила да използва необичаен агитатор за своите цели. Робот. За съжаление, симпатичното механично чудо от серията „Промобот“ на базираната в Перм едноименна компания, било арестувано от полицията, заради това, че няма право да извършва агитационна дейност. Особено забано звучи това, че полицаите се опитали да му сложат белезници и да му напишат акт. За щастие на полицаите, не им се наложило да се излагат, тъй като роботчето било придружавано от член на партията.

Евгений Плужник, един от инвеститорите в „Промобот“, споделя пред медията, че макар и в Русия това да е първото използване на робот за политическа агитация, то в света това не е прецедент, и вярва, че ако въпросният депутат попадне в руската „Дума“, то на следващите избори участието на роботи ще е масово.

Изданието напомня, че това не е първия път, в който робот от сериите се сблъсква с правоохранителните органи. Това лято един Промобот „избягал“ (поне по думите на „Промобот“) по време на полеви тестове и се спрял на един от пермските булеварди, с което попречил на нормалното движение на превозните средства на пътя.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари