Арестуваха студент, който стриймвал филм във Facebook направо от киносалона

2
11

Внасянето на записваща техника в американски киносалон е особено опасно, тъй като съгласно Закона за авторските права в семейните развлекателни услуги от 2005 г., подобен акт е криминално престъпление. Добавете към това, че въпросната техника се използва не само за снимане на прожектирания филм без разрешение, но и кадрите се стриймват на живо във Facebook и получавате доста красноречива картина.

Точно за такъв случай разказва специализираният сайт Torrent Freak, според който студент от Чикаго бил задържан в местен киносалон именно заради такава дръзка форма на пиратство.

Младежът посетил салона Muvico Rosemont и започнал да снима излъчвания филм, който бил индийска комедия, след което направо стриймвал в реално време прожекцията в социалната мрежа. Действията му обаче били засечени от антипиратска група на повече от 10 000 километра – в Индия. Така студентът бил задържан по обвинение в нарушаването на авторските права на разпространителската компания Bluesky Cinemas.

По данни на Torrent  Freak, техниката на провинилия се била иззета, но е малко вероятно той да бъде съден.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Blue Rayngc-bg Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Blue Ray
Blue Ray

Цитат:


Внасянето на записваща техника в американски киносалон е особено опасно, тъй като съгласно Закона за авторските права в семейните развлекателни услуги от 2005 г., подобен акт е криминално престъпление.


Това ще рече, че трябва да бъдат изземани телефони, таблети, лаптопи и всякакви други устройства с такива функции, на всички посетители, преди влизане в киносалона.

ngc-bg
ngc-bg

Един коментар – в щатите може и да е криминално престъпление, но в България (а и в по-голямата част от белият свят) не е! Наблюдавах предупредителните надписи в нашите кина и навсякъде се подчертава, че заснемането е криминално престъпление…е да, ама не!