Португалската полиция съобщи официално, че е арестувала главния виновник за т.нар. Football Leaks.

Преди четири години, в публичното пространство се появи хакерска групировка, която публикува десетки хиляди файлове, разкриващи мръсните тайни на съвременния футбол – договорки между големите клубове, скрита информация за укриване на данни и друга информация.

Данните станаха обект на разследване и от страна на журналисти – сенчести практики при трансферите на футболисти, разговори между световните футболни грандове за организиране на свой собствен турнир, който да е независим от УЕФА.

Човекът, арестуван за изтеклата информация е обвинен в опит за изнудване. 30-годишният Руи Педро е бил задържан в Унгария и се очаква той да бъде експулсиран в родината си, където и ще бъде съден .

Адвокатът на задържания, Уилиям Бурдон, защитавал в миналото Едуард Сноудън определи Педро като велик европейски разобличител на тайните на големите.Той разкрива, че през годините е станал жертва на многобройни сплашвания от страна на футболни агенти и функционери.

Сред последната порция от изтекли материали се появи информация за укриване на данъци от страна на Кристиано Роналдо по времето, в което е бил част от Реал (Мадрид), както и това, че Пари Сен-Жармен и Манчестър Сити са били подпомогнат от УЕФА да заобиколят правилата за финансов феърплей.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кьорав кон
Кьорав кон

Явно е, че Робин Худ няма как да оцелее в съвременния свят, където системата работи в полза на този, който има пари!

пипи
пипи

Тя системата винаги така работи! Иначе нямаше да има нужда от Робин Худ.