Малко след влизането в сила на промените в действащите правила на Централна банка на Аржентина, различните финансови институции и компании получиха възможността да поставят нови банкомати на територията на страната.

Odyssey Group заяви, че започва инсталирането на 4000 банкомата от нов тип. Новите банкомати предлагат двустранната поддръжка не само на биткойни, но и на Ethereum и Litecoin.

Това не са обикновени точки за теглене на пари. С помощта на новите банкомати хората могат да получават предплатени карти, да извършват блокчейн транзакции, операции с криптовалути и да получават микрокредити. През следващите две години възнамеряваме да инсталираме 5000 от тези нови машини“ – заяви изпълнителният директор на Odyssey Group Себастиян Понселиз.

Компанията започна тази дейност миналата година с поставянето на 200 биткойн банкомата. Тяхната главна особеност бе поддръжката на няколко криптовалути и възможността за тяхната конверсия в различни направления.

От новите апарати може не само да се теглят пари от банковата карта. Те поддържат всички функции на електронния портфейл и могат да обменят информация със смартфоните за извършването на операции с Bitcoin, Litecoin и Ethereum.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари