Асандж: До няколко години САЩ и Великобритания ще следят всеки човек на планетата

2
25
Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) и Центърът за правителствена комуникация на Великобритания (GCHQ) скоро ще получат възможност да следят всеки човек на планетата. Това заяви основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж в хода на международна конференция South by Southwest, посветена на развитието на технологиите и състояла се в Остин, САЩ.

Според него, NSA и GCHQ скоро ще могат да шпионират всеки жител на Земята, тъй като възможностите им се удвояват на всеки 1,5 години. Изявлението на Асандж бе направено с помощта на Skype.

„Възможността да бъде следен всеки човек на тази планета вече почти съществува и вероятно ще стане реалност в течение на следващите няколко години“, каза Асандж. „В момента ние се движим към нов тоталитарен свят – не в духа на Сталин или Пол Пот, а тоталитарен в смисъл, че следенето ще бъде тотално“, добави той.

„Това ще доведе до мащабно прехвърляне на властта от хората, които биват наблюдавани, към тези, които контролират системите за наблюдение. Това е една интересна постмодернистична версия на властта“, отбеляза Асандж.

В края а своето изказване той увери, че WikiLeaks ще продължи да публикува секретни документи, без обаче да уточни какви и кога.

„Да, в момента подготвяме важен материал“, съобщи основателят на скандалния сайт.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ivelin91993
ivelin91993

И после тези хора ще викат,че демокрация означава „свобода“ …

Bfaf
Bfaf

Когато демокрацията е била създадена може и да е означавала свобода, но сега е просто прах в очите. Определено добре и хитро е измислен път към модерен начин за поробване докато си мислиш, че си свободен.